Αρχική ΣελίδαΣτόχοι ΠΚΣΑΣκοπιμότητα ΠρότασηςΣύνθεση Εταιρικού ΣχήματοςΠεριεχόμενα
"Δυτική Αθήνα - Στις παρυφές της Μητρόπολης, στην πρωτοπορία της ανάπτυξης για τον πολίτη - Πράσινη πόλη, ανοικτή για όλους"

Αρχική Σελίδα

κατεβάστε εδώ όλη την μελέτηΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου (2007-2013) εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή Πρότυπων Καινοτόμων Σχεδίων Ανάπτυξης (Π.Κ.Σ.Α) από Εταιρικά Σχήματα συνεργαζομένων φορέων (εταίρων) για την από κοινού συμμετοχή τους στο σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση Π.Κ.Σ.Α που θα αφορούν συγκεκριμένη περιοχή παρέμβασης.

Ο ΑΣΔΑ πρωτοστάτησε στην δημιουργία Εταιρικού Σχήματος στη Γεωγραφική Ενότητα των δέκα δήμων της Δυτικής Αθήνας, που θεωρείται η περιοχή παρέμβασης, για την κατάθεση Συμφώνου Συνεργασίας και την υποβολή αίτησης Πρότυπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης (ΠΚΣΑ) για τη Δυτική Αθήνα. Η πρόταση με τίτλο «Δυτική Αθήνα – Στις παρυφές της Μητρόπολης στην πρωτοπορία της ανάπτυξης για τον πολίτη – Πράσινη πόλη, ανοικτή γι όλους» είναι καινοτόμο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης που σχεδιάστηκε από την Διεύθυνση Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Πληροφορικής (ΔΙΠΑΠ) του ΑΣΔΑ, με τη συμμετοχή κοινωνικοοικονομικών εταίρων και επικεντρώνεται σε θέματα-προβλήματα της περιοχής παρέμβασής του. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 153.184.000,00€ με τη δημόσια συμμετοχή να φτάνει το 64,10% και την ιδιωτική συμμετοχή το 35,90%. Το όραμα του ΠΚΣΑ για τη Δυτική Αθήνα είναι να αναδειχθεί ως αστική περιοχή μητροπολιτικού χαρακτήρα, στήριξης, εφαρμογής και προβολής «Πράσινης Τεχνολογίας» και «Πράσινων Υπηρεσιών» με την εφαρμογή πολιτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φιλικών προς το περιβάλλον και τους πολίτες.

Το Εταιρικό Σχήμα του ΠΚΣΑ Δυτικής Αθήνας συσπειρώνει φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητικά κέντρα, λοιπούς κοινωνικοοικονομικούς φορείς και αποτελείται από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Πετρουπόλεως και Χαϊδαρίου, το Εθνικό &Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Περιστερίου (ΑΝΑΝΕΠΕΡ), Αναπτυξιακή Επιχείρηση & Τεχνικών Έργων Καθαριότητας Δ. Ζεφυρίου, Europe Direct – Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτ. Αθήνας.

 

Τα Π.Κ.Σ.Α θα υλοποιούνται μέσω Συνολικών Επιχορηγήσεων (global grants) από Φορείς Διαχείρισης όπως αυτά θα περιληφθούν στο νέο Γενικό Κανονισμό των Ταμείων για την περίοδο 2007-2013. Εκείνα τα Π.Κ.Σ.Α που προωθούν τις πιο καινοτόμες, ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες ιδέες, θα επιλεγούν ως πρότυπα, θα ενταχθούν στα νέα Μέτρα «Μελέτες Ωρίμανσης και Προετοιμασίας» των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και θα αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό αντίστοιχων δράσεων και δομών της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου. Έτσι η 1η χρηματοδότηση προετοιμασίας των «βραβευμένων» Π.Κ.Σ.Α. θα τους δώσει προβάδισμα ένταξης στα Προγράμματα της επόμενης Περιόδου.

Με το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader μπορούμε να δούμε το περιεχόμενο αρχείων μορφής .pdf
Μπορείτε να κάνετε download το πρόγραμμα κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο

download Adope Reader

 

Επιστροφή στην Κεντρική Σελίδα