Νέα για το Περιβάλλον

Tον Α.Σ.Δ.Α. Επισκέφθηκε ο κ. Κ. ΜητσοτάκηςΘετικός απέναντι στα αιτήματα των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας ο βουλευτής της Ν.Δ.

Σύμφωνος με τα αιτήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνει ο Βουλευτής Β’ Αθήνας της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι συμμερίζεται απόλυτα τις αντιδράσεις του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας γιατί αυτή η εξέλιξη χειροτερεύει, όπως είπε, την ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη περιοχή. Οι δηλώσεις αυτές του κ Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, την Παρασκευή 23 Μαΐου.
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε στη Δυτική Αθήνα, τόνισε ότι «τα προβλήματα της περιοχής δεν έχουν χρώμα με την έννοια ότι επηρεάζουν όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από την πολιτική ή την ιδεολογική ένταξη του καθενός».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία εκτός από τον ίδιο και τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. έλαβαν μέρος: ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θ. Αρβανίτης, όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α., καθώς επίσης και οι Δήμαρχοι: Αγ. Αναργύρων κ. Ν. Σαράντης, Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, Ζεφυρίου κα. Φ. Γιαννοπούλου, Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος, Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος και Χαϊδαρίου κ. Δ. Μαραβέλιας.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε διεξοδικά για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τη Δυτική Αθήνα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των Στρατοπέδων, στους κινδύνους που εγκυμονεί η συνέχιση της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Α. Λιοσίων, στην προστασία του Ποικίλου Όρους, στην ουσιαστική εγκατάλειψη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», στην έλλειψη χώρων στάθμευσης αλλά και τη διαρκή επιδείνωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λ. Μίχος, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, χαρακτήρισε ασφυκτική την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει τα χρονίζοντα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και τόνισε χαρακτηριστικά: «Tο μόνο που κάθε τόσο λαμβάνουμε είναι ανέξοδες υποσχέσεις, άλλοτε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και άλλοτε από διάφορους Υπουργούς, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τις συνθήκες ζωής όσων κατοικούν «δυτικά απ’ το ποτάμι». Τελευταίο παράδειγμα τα εγκληματικά κυβερνητικά σχέδια τόσο για τη δημιουργία ενός τεράστιου, ιδιωτικού εμπορικού λιμανιού στο Σκαραμαγκά, όσο και για τη λειτουργία μιας νέας ρυπογόνας Μονάδας της Δ.Ε.Η. στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής. Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν γιατί προσκρούουν στην καθολική αντίδραση όλων μας. Και λέω όλων γιατί είμαστε όλοι μαζί που θα τα ανατρέψουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις που ήδη σχεδιάζουμε, η ένταση των οποίων θα εκπλήξει δυσάρεστα όσους σχεδιάζουν ερήμην της Αυτοδιοίκησης για να υπηρετήσουν, όχι τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά την αλόγιστη αύξηση των επιχειρηματικών υπερκερδών», συμπλήρωσε ο κ. Μίχος.
Από τη δική του πλευρά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα για τη δημιουργία ξεχωριστής Εκλογικής Περιφέρειας Δυτικής Αθήνας ώστε να εξασφαλιστεί η διακριτή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της περιοχής, προσθέτοντας ότι έχει ήδη υποβάλει σχετική πρόταση για την κατάτμηση της Εκλογικής Περιφέρειας της Β΄Αθηνών στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Π. Παυλόπουλο. Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα των Στρατοπέδων ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση που εκκρεμεί εδώ και μήνες ανάμεσα στον Υπουργό Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. καθώς και τους Δημάρχους της περιοχής.
Κλείνοντας, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον Αγώνα που δίνει ο Α.Σ.Δ.Α., οι Δήμοι και οι κάτοικοι της περιοχής για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος της Δυτικής Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.