Νέα για το Περιβάλλον

O Α.Σ.Δ.Α. Εκπαιδεύει τα Αυτοδιοικητικά Στελέχη των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής ΑθήναςΤριήμερο σεμινάριο για τις φυσικές καταστροφές και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας κάνει ο Α.Σ.Δ.Α με την εκπαίδευση των διοικητικών και αιρετών στελεχών των Δήμων της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από τις 5-7/2/2008 με θέμα : «Φυσικές καταστροφές και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
Το σεμινάριο που εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαίδευσης των υπευθύνων των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Δυτικής Αθήνας αποτελεί συνέχεια της ανοικτής σύσκεψης για τα ρέματα και την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας που διοργανώθηκε από τον Α.Σ.Δ.Α τον περασμένο Νοέμβριο.
Εισηγήσεις στο σεμινάριο θα κάνουν ειδικοί επιστήμονες και στελέχη από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στο Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών Δυτικής Αθήνας, στα επιμέρους Επιχειρησιακά Σχέδια των Δήμων της περιοχής και στην μελέτη του Α.Σ.Δ.Α. για την αντισεισμική προστασία της Δυτικής Αθήνας.
Τέλος, μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να αναδειχθούν στο σεμινάριο είναι η οργανωτική δομή, το θεσμικό πλαίσιο αλλά και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σεισμών ή ακραίων καιρικών φαινομένων όπως καύσωνες, πλημμύρες και χιονοπτώσεις.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.