Νέα

H Κυβέρνηση Περιφρονεί τη Δυτική ΑθήναΑπαντητική επιστολή Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον Α.Σ.Δ.Α., για το Ποικίλο Όρος

Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Παναγιώτης Μπιτούνης, αναφερόμενος στη στάση της Κυβέρνησης σε σχέση με τους καταπατητές του Ποικίλου Όρους έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Από τον περασμένο Απρίλιο ο Α.Σ.Δ.Α και οι δέκα Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας αποστείλαμε στο Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Καραμανλή επιστολή με την οποία θέταμε επιτακτικά το ζήτημα των καταπατητών του Ποικίλου Όρους και για το λόγο αυτό ζητούσαμε, άμεσα, συνάντηση μαζί του.
Αντί αυτού, όχι μόνο δεν είχαμε καμία ανταπόκριση αλλά απεναντίας λάβαμε – και μάλιστα μετά από τρεις μήνες – μια γενικόλογη “απάντηση” της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η περιφρονητική στάση του Πρωθυπουργού της χώρας ο οποίος, αντί να ορίσει άμεσα συνάντηση με τους αιρετούς εκπροσώπους 1.500.000 κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, αρκείται σε μια γραφειοκρατική διαδικασία αποστολής εγγράφων στα αρμόδια Υπουργεία, εγείροντας εύλογα ερωτηματικά γύρω από τις τεράστιες Κυβερνητικές ευθύνες.
Το θέμα των απαράδεκτων διεκδικήσεων ενός εγκληματικού κυκλώματος καταπατητών στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο λεγόμενος Ιερός Ναός Λαμίας “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”, δεν είναι απλά και μόνο νομικό ζήτημα. Πρώτα και κύρια είναι θέμα πολιτικό και ηθικό που απαιτεί από το επίσημο κράτος να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η σημερινή κατάσταση. Οι καταπατητές να απειλούν, να εκβιάζουν, να τρομοκρατούν εκατοντάδες πολίτες με νόμιμες ιδιοκτησίες, να διεκδικούν, χωρίς κανέναν νόμιμο ιδιοκτησιακό τίτλο, 9.500 στρέμματα, όχι μόνον στο Ποικίλο Όρος αλλά και εντός του οικιστικού ιστού του Περιστερίου και της Πετρούπολης και το κράτος να απουσιάζει επιδεικτικά από τη δικαστική διαμάχη, παριστάνοντας τον “Πόντιο Πιλάτο”.
Αν ο πρωθυπουργός της χώρας φαντάζεται πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες και οι Φορείς της Δυτικής Αθήνας έχουν τόσο ασθενή μνήμη ώστε να ξεχάσουν τόσο γρήγορα, όσα ο ίδιος έλεγε προεκλογικά για την προστασία του Ποικίλου Όρους από τους καταπατητές, διαπράττει μεγάλο λάθος.
Σε ομιλία του στο Περιστέρι τον Νοέμβριο του 2003 ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Καραμανλής τόνιζε μεταξύ των άλλων :
“Τα τελευταία χρόνια επικράτησαν εργολαβικοί σχεδιασμοί και πολιτικές εμπορικής και οικιστικής αξιοποίησης των νευραλγικών ελεύθερων αστικών χωρών. Οι ορεινοί όγκοι έμειναν “κρανίου τόποι”. Κυριάρχησαν πελατειακές λογικές συνδιαλλαγής και υπόγειων σχέσεων με καταπατητές και οικοπεδοφάγους. Ο γυμνός όγκος του Ποικίλου Όρους επηρεάζει εδώ και πολλά χρόνια τη ζωή των κατοίκων του Περιστερίου και του Λεκανοπεδίου. Ανύπαρκτο πράσινο, λατομεία, καταπατητές, εγκατάλειψη από τους αρμόδιους φορείς, είναι οι κύριες πληγές στο Ποικίλο Όρος. Η ανάπλασή του είναι απόλυτη προτεραιότητα για τους κατοίκους του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας. Και τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα πρέπει να αναλάβει ειδικός φορέας με επιστημονική επάρκεια, με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, αλλά με πόρους που θα προέρχονται από την Κεντρική Διοίκηση “ .
Ο Α.Σ.Δ.Α και οι δέκα Δήμοι της Δυτικής Αθήνας απαιτούν από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση της Ν.Δ περισσότερο σεβασμό απέναντι στους πολίτες αυτής της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας και αντί αυτής να λαμβάνουμε ετεροχρονισμένες επιστολές Υπηρεσιακών παραγόντων Υπουργείων.
Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ν.Δ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με αυτή τους τη στάση το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποθρασύνουν τους καταπατητές του Ποικίλου Όρους, ενός πνεύμονα που αποτελεί ανάσα ζωής για μας και τα παιδιά μας.
Δηλώνουμε πως η Κυβέρνηση έχει προ πολλού εξαντλήσει τα αποθέματα της υπομονής μας και πως μέρα με τη μέρα η προοπτική δυναμικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής μας, προβάλει για μας ως μονόδρομος.
Εν τέλει, οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εύπιστο προεκλογικό ακροατήριο κανενός. Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, ο Α.Σ.Δ.Α και οι Δήμοι της περιοχής δεν ζητάμε απλώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πλέον να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κ.Καραμανλή.”
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.