Νέα

Eπιστολή του Προέδρου του ΑΣΔΑ, Νίκου Σαράντη στον Υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Σηφουνάκη για τις Καθυστερήσεις στα Εργα του ΜετρόΕπιστολή σχετική με την καθυστέρηση στα έργα του Μετρό στη Δυτική Αθήνα έστειλε στον Υφυπουργό Yποδομών, κ. Νίκο Σηφουνάκη ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, κ. Νίκος Σαράντης.
Στην επιστολή επισημαίνονται οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των υπό κατασκευή σταθμών και στη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα στην επέκταση του δικτύου του Μετρό στη Δυτική Αθήνα.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ζητά την παρέμβαση του Υπουργού για την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών ώστε να αρθεί επιτέλους ο ιδιότυπος συγκοινωνιακός αποκλεισμός της Δυτικής Αθήνας και των 600.000 κατοίκων της.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Κύριε Υφυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση όλων των υπό κατασκευή σταθμών του Μετρό στη Δυτική Αθήνα (Περιστέρι, Ανθούπολη, και ο λεγόμενος Χαϊδαρίου, στη στροφή Αγίας Βαρβάρας). Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τον μήνα Σεπτέμβριο και εν μέσω προεκλογικής περιόδου δόθηκε παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση τους, η οποία πλέον αναμένεται μέσα στο 2010. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι νέοι συρμοί που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των υπό κατασκευή επεκτάσεων του δικτύου μετρό, θα παραληφθούν το 2011.
Οι πληροφορίες αυτές μας προκαλούν έντονη ανησυχία μήπως η συγκοινωνιακή απομόνωση της Δυτικής Αθήνας παραταθεί επί μακρόν. Πολύ περισσότερο μάλιστα που η επέκταση της γραμμής από Αιγάλεω προς Κορυδαλλό – Πειραιά δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί, ενώ η σύνδεση του κεντρικού Χαϊδαρίου και του Ιλίου με το δίκτυο του Μετρό βρίσκεται στο στάδιο των εξαγγελιών.
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας αναμένουν από τη νέα κυβέρνηση να κινηθεί με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση των επεκτάσεων και των σταθμών.
Αυτό συνάδει και με την ρητή προεκλογική αναφορά του πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου στα ειδικά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, κατά την διαδικασία της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.
Σας ζητούμε λοιπόν να επισπεύσετε κατά προτεραιότητα τα έργα στους υπό κατασκευή σταθμούς, τα έργα για την κατασκευή των θέσεων στάθμευσης και τις διαδικασίες για τις επεκτάσεις των γραμμών στη Δυτική Αθήνα.

 
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

Νίκος Α. Σαράντης
Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων