Νέα

800 Μικροί Πεζοπόροι στο Όορς Αιγάλεω-ΠοικίλοΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Ιουνίου πεζοπορία μαθητών από Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αθήνας, στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο.
Την πρωτοβουλία και την ευθύνη διοργάνωσης της πεζοπορίας είχε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Οι 800 περίπου λιλιπούτειοι πεζοπόροι, μαθητές διαφόρων τάξεων Δημοτικών Σχολείων από την Πετρούπολη, το Περιστέρι, το Καματερό και το Αιγάλεω, ξεκίνησαν από τον Προφήτη Ηλία στο Ίλιον και διασχίζοντας μια απόσταση 3χλμ., έφθασαν μέσω δασικού πεζοδρόμου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Εκεί, προσφέρθηκαν από τον Α.Σ.Δ.Α., σάντουιτς, φυσικοί χυμοί και νερό σε όλους τους μικρούς πεζοπόρους, ενώ κάθε παιδί πήρε από έναν πρακτικό, ενημερωτικό Χάρτη-Οδηγό του Α.Σ.Δ.Α για το Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο.
Χαιρετισμό προς τα παιδιά και τους δασκάλους τους απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Χ. Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης των μαθητών και στις γενικότερες προσπάθειες που καταβάλει ο Α.Σ.Δ.Α. προκειμένου να ενισχύσει εθελοντικές δράσεις της νεολαίας για την περιφρούρηση του Όρους Αιγάλεω-Ποικίλου από επίδοξους καταπατητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα. Δ. Αντωνάκου που μετέφερε το χαιρετισμό της Υπερνομάρχου Αθήνας – Πειραιά Φ. Γεννηματά και του Νομάρχη Αθήνας κ. Γ. Σγουρού, ενώ μηνύματα απέστειλαν η Υπουργός Παιδείας κα. Μ. Γιαννάκου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Καλός, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β .Μπασιάκος, ο Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Σ.Καλογιάννης, καθώς και οι βουλευτές Β’ Αθήνας κ.κ. Σ. Βούλτεψη (Ν.Δ.), Γ. Ανωμερίτης, Π. Ευθυμίου και Χ. Πρωτόπαπας (ΠΑ.ΣΟ.Κ.).
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.