Νέα

6 Μεγάλα Έργα Συνολικού Προυπολογισμού 21,5 Εκατομμυρίων Εευρώ Υπέβαλε ο ΑΣΔΑ για Χρηατοδότηση απο το ΕΣΠΑΛίστα ωριμότητας έξι (6) μεγάλων έργων, υπέβαλε ο ΑΣΔΑ στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για τα έργα:
“Ανάπλαση παλαιού εργοστασίου ΒΙΟΦΙΑΛ” στο Ίλιον, προϋπολογισμού 9.347.000 €
“Ανάπλαση χώρων και περιοχών στο Δήμο Αιγάλεω”, προϋπολογισμού 697.000 €
“Ανάπλαση των οδών Προύσσης & Αγίας Βαρβάρας στο Δήμο Αιγάλεω”, προϋπολογισμού 1.470.000 €
“Πράσινη Διαδρομή Δυτικής Αθήνας” στους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων και Ιλίου, προϋπολογισμού 4.523.000 €
“Πράσινη Διαδρομή Πετρούπολης & Καματερού”, προϋπολογισμού 2.609.000 €
“Αποκατάσταση – αξιοποίηση παλαιού Καμινίου Πετρούπολης και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου”, προϋπολογισμού 2.687.000 €

Πρόκειται για έργα που έχουν προταθεί από τους Δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ και θα συμβάλουν σημαντικά στην λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής, τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τη διασύνδεση των σημείων ενδιαφέροντος στη Δυτική Αθήνα και υποβάλλονται για ένταξη στα μέτρα του ΕΣΠΑ “Α.Π.4: Αναζωογόνηση Αστικών Περιοχών” και “Α.Π. 2: Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής – Ανάπτυξη Πολιτιστικών Υποδομών”.
Όλα είναι ώριμα, δηλαδή υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκεκριμένες μελέτες για την εκτέλεσή τους. Ειδικότερα για το έργο “Ανάπλαση παλαιού εργοστασίου ΒΙΟΦΙΑΛ”, μετά τη δημοπράτησή του και την υπογραφή της σύμβασης, έχει ήδη εγκατασταθεί στο χώρο η ανάδοχος τεχνική εταιρία για την εκτέλεση του έργου.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, δήλωσε σχετικά: “Υποβάλαμε ως ΑΣΔΑ στην Περιφέρεια Αττικής έξι (6) έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Έργα μεγάλης σημασίας για τον κάθε Δήμο χωριστά αλλά και τη Δυτική Αθήνα συνολικότερα. Με δεδομένη την κρισιμότητα, που έχει για τη χώρα μας η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, εκφράζω τη βεβαιότητα μου ότι η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Γιάννης Σγουρός θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση των έργων αυτών, υπερβαίνοντας τις όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε μια ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Αθήνα. Το οφείλουμε στους 800.000 πολίτες της.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.