Νέα για το Περιβάλλον

6η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας, 5ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δυτικής Αθήνας, 4η Διαδημοτική Έκθεση Παιδικής Τέχνης Δυτικής ΑθήναςΟ Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους Δήμους της γεωγραφικής του ενότητας, έχει πογραμματίσει την διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων:
1. “6η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”.
Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2008 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και την προώθηση των εικαστικών τεχνών, και εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδημοτικών πολιτιστικών συνεργασιών που προωθεί ο ΑΣΔΑ για την αναβάθμιση του Πολιτισμού στη Δυτική Αθήνα.
Στην έκθεση αυτή καλούνται να συμμετάσχουν εικαστικοί καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες, αγιογράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι και κεραμιστές όλων των εικαστικών τάσεων και τεχνοτροπιών, ανεξαρτήτου θεματολογίας και υλικών εκφραστικών μέσων.
Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση θα πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση και το έντυπο με τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους από εδώ, ή να την προμηθευτούν από το γραφείο Α.Δ.Σ.Π. του ΑΣΔΑ, και να την υποβάλλουν από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2008 μέχρι και την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 στο γραφείο Α.Δ.Σ.Π. του ΑΣΔΑ. Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφίες (αναλογικές-ψηφιακές) των προς έκθεση έργων και στοιχεία όπως, τίτλοι, διαστάσεις, υλικά και πιθανές τιμές πώλησης.
Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι καλλιτέχνες εκείνοι που θα έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα την αίτηση συμμετοχής τους συνοδευόμενη από τα αναγραφόμενα στοιχεία.
2. “5ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”
Θα διοργανωθεί επίσης ο 5ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δ. Αθήνας, για τις κατηγορίες Ποίησης και Διηγήματος, που θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών στο Εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου. Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως και την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008, (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση του ΑΣΔΑ.
Ειδικότερα στις 2 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Κυριακή και ώρα 8.00 μ.μ., θα διοργανωθεί ειδική βραδιά κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες.
3. “4η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”
Παράλληλα θα διεξαχθεί η “4η Διαδημοτική Έκθεση Παιδικής Τέχνης Δυτικής Αθήνας-2008” που αποτελεί έκθεση της πρώτης βαθμίδας της εικαστικής εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου με τη συμμετοχή των οργανωμένων Εικαστικών Εργαστηρίων & των Σχολών Τέχνης των Δήμων.
Ακόμη στο πνεύμα της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα πρόκειται να διοργανωθεί στο πλαίσιο της 6ης ΔΕΕΤΔΑ, σε συνεργασία με το τμήμα Europe Direct του ΑΣΔΑ, μια εικαστική έκθεση μαθητών των σχολείων με θέμα το Περιβάλλον. Αυτή θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές των εικαστικών τεχνών και επίσης τη φωτογραφία.
Τέλος η 6η ΔΕΕΤΔΑ περιλαμβάνει φέτος την διοργάνωση τριών κύκλων συζητήσεων σχετικών με τον πολιτισμό. Οι κύκλοι συζητήσεων στους οποίους θα κληθούν να συμμετάσχουν διάφοροι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού και της τέχνης, θα έχουν τα εξής θέματα:
  • Στρατηγικές αναβάθμισης Δημοτικών Βιβλιοθηκών
  • ΕΝΝΕΑΔΑ- η ταυτότητα ενός περιοδικού
  • Δίκτυο πόλεων για μια νέα επικράτεια πολιτισμού στην Δ. Αθήνα
  • Οι δυο πρώτες ενότητες θα διεξαχθούν το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008 και η τρίτη ενότητα την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008.
    *Πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στους κ.κ. Γερ. Γερολυμάτο και Χρ. Γεωργακόπουλο (Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι, τηλ. 2105745826- εσ. 116), καθημερινά 8.00π.μ.-3.00μ.μ.
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.