Νέα για το Περιβάλλον

29-30 Ιουνίου το Ευρωπαικό Συνέδριο EURO CIT.U.M. για την Κινητικότητα στην Πόλη

 

Διοργανώνεται από το Δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων “CIT.U.M.” που συντονίζει ο Α.Σ.Δ.Α.

Στις 29 και 30 Ιουνίου διοργανώνεται στη Δυτική Αθήνα από το Δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων “CIT.U.M.” το Ευρωπαϊκό Συνέδριο “Euro CIT.U.M.” με θέμα «Κινητικότητα στην πόλη». Στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364) αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι 10 διαφορετικών πόλεων από 7 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Δίκτυο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των πόλεων της Αλεξανδρούπολης (Ελλάδα), Σεβίλλης (Ισπανία), Βαγιαδολίδ (Ισπανία), Λάρνακας (Κύπρος), Τσέπελ (Ουγγαρία), Ζέκσαρντ (Ουγγαρία), Κατάνιας (Ιταλία), Βαλέτας (Μάλτα) και Κάλιτζ (Πολωνία), συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας “URBACT” και συντονίζεται από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.
Βασικός σκοπός του Δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “CIT.U.M.” υπήρξε, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του η διευκόλυνση μιας βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας των πολιτών που μένουν σε αστικές περιοχές.
«Η αστική κινητικότητα είναι σήμερα μια από τις κρίσιμες παραμέτρους που επηρεάζει καταλυτικά τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η μετακίνηση με τα διάφορα μέσα μεταφοράς εντάσσεται σε ένα πολυσύνθετο σύστημα που συσχετίζεται με το περιβάλλον, την κοινωνική οργάνωση, την αστική ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες. Ο σχεδιασμός και η διαχείριση του συστήματος αυτού σε συνδυασμό με την διευκόλυνση, την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της χρήσης δημόσιων ή δημοτικών μέσων μαζικής μεταφοράς συνιστά μια από τις σύγχρονες προκλήσεις στις οποίες οφείλει να ανταποκριθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει σε μήνυμά του με την ευκαιρία της διοργάνωσης του ευρωπαϊκού Συνεδρίου “Euro CIT.U.M.” ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
Οι διοργανωτές του Συνεδρίου προσδοκούν τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων από το δίκτυο CIT.U.M., στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πολιτών από διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις που θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν για τα αποτελέσματα από πρόσφατες πρακτικές, για την ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και τις προοπτικές στον τομέα της αστικής κινητικότητας.
Η θεματολογία του Συνεδρίου αρθρώνεται στους ακόλουθους άξονες:
 • Kινητικότητα και πολεοδομική ανάπτυξη.
 • Διαδικασίες και μέθοδοι αξιολόγησης εφαρμογών αστικής κινητικότητας.
 • Προώθηση εναλλακτικών τρόπων αστικής κινητικότητας.
 • Συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό της αστικής κινητικότητας.
Την ευθύνη συντονισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου CIT.U.M. έχει ο Διευθυντής Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Πληροφορικής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μόσχος Διαμαντόπουλος.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο “Euro CIT.U.M.” υποβάλλονται στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.).
 • ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις mpd@asda.gr ή urbact@asda.gr,
 • τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210-5745826 (εσ. 107), 6973-047087 και με
 • fax στο τηλ. 210-5759547.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες τόσο για το δίκτυο CIT.U.M. όσο και για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο “Euro CIT.U.M.” στις ιστοσελίδες:
  • http://www.asda.gr/Urbact/cit-u-m-defaut.htm
  • http://www.asda.gr/Urbact/en/urbact/citum-default-en.htm
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.