Νέα για το Περιβάλλον

2/3 – 15/3/2007 Το 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής ΑθήναςΣημαντικό σταθμό στα πολιτιστικά πράγματα της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο αποτελεί η διοργάνωση από τον ΑΣΔΑ του 2ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας από τις 2 έως τις 15 Μαρτίου 2007, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2005, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας ενισχύει και διευρύνει τον πολιτιστικό αυτόν θεσμό. Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και Έκθεση Βιβλιοθήκης Δυτικής Αθήνας στην οποία θα εκτίθενται πολιτιστικές εκδόσεις των Δήμων αλλά και βιβλία λογοτεχνών της Δυτικής Αθήνας.
Παράλληλα, κατά τη διεξαγωγή του 2ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας, θα διοργανωθούν:
  • Η 5η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας που αποτελεί ουσιαστικά τον εναρκτήριο θεσμό που από το 2000 – έτος διοργάνωσης της 1ης Διαδημοτικής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας – έθεσε ουσιαστικά τον θεμέλιο λίθο και υπήρξε ο προάγγελος του σημερινού Φεστιβάλ.
  • Ο 4ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης – Διηγήματος Δυτικής Αθήνας. Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11/3/2007, ημέρα κατά την οποία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες.
  • Η 3η Διαδημοτική Έκθεση Παιδικής Τέχνης Δυτικής Αθήνας με τη συμμετοχή των οργανωμένων Δημοτικών Εικαστικών Εργαστηρίων και Σχολών Τέχνης. Θα υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
  • Η 2η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Ωδείων – Χορωδιών Δυτικής Αθήνας με ένα μεγάλο πρόγραμμα συναυλιών και κύριο στόχο την προβολή της σημαντικής μουσικής πολιτιστικής παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας.
  • Οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί καλλιτέχνες της Δυτικής Αθήνας πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Γραφείο Πολιτισμού του Α.Σ.Δ.Α. μέχρι τις 12.02.2007, ενώ όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος και την Έκθεση Βιβλιοθήκης Δυτικής Αθήνας, πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους, το αργότερο μέχρι τις 27.02.2007.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτισμού του Α.Σ.Δ.Α. (Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι, τηλ.: 210-5745826, εσωτ. 116).
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.