Νέα για το Περιβάλλον

2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής ΑθήναςΣτο Περιστέρι από τις 2 – 15 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Δυτικής Αθήνας

Είναι σίγουρα το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στη Δυτική Αθήνα και σίγουρα ένα από τα πιο μεγάλα Φεστιβάλ που διοργανώνεται με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα: ο λόγος για το 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας που ξεκινάει την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 20.30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου).
Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών (2005) το οποίο επισκέφτηκαν πάνω από 20.000 πολίτες, το 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας διοργανώνεται και πάλι από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) σε συνεργασία με τους 10 Δήμους της περιοχής και περιλαμβάνει:
 • την 5η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας με 228 συμμετοχές εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν στη «δυτική όχθη» της πόλης,
 • την 3η Διαδημοτική Έκθεση Παιδικής Τέχνης και Εικαστικών Εργαστηρίων Δυτικής Αθήνας στην οποία εκτίθενται έργα και δημιουργίες παιδιών και ενηλίκων που φοιτούν στα Δημοτικά Εικαστικά Εργαστήρια και τις Σχολές Τέχνης των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και
 • την 2η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Ωδείων και Χορωδιών Δυτικής Αθήνας στο πλαίσιο της οποίας έχουν προγραμματιστεί καθημερινές συναυλίες με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
 • Στις καινοτομίες του 2ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας περιλαμβάνονται η διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Βιβλίου με έργα λογοτεχνών της Δυτικής Αθήνας και η λειτουργία Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο πλαίσιο της 3ης Διαδημοτικής Έκθεσης Παιδικής Τέχνης.
  Εξάλλου, την Κυριακή 11 Μαρτίου θα απονεμηθούν στο χώρο του Φεστιβάλ και σε ειδικά προγραμματισμένη για αυτόν τον σκοπό εκδήλωση, τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες του 4ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης – Διηγήματος Δυτικής Αθήνας που διοργάνωσε το πολιτιστικό περιοδικό του Α.Σ.Δ.Α. «Εννεάδα». Μάλιστα ο Α.Σ.Δ.Α., θέλοντας να αναδείξει και να στηρίξει τα έργα των λογοτεχνών της Δυτικής Αθήνας, προχώρησε στην έκδοση μιας καλαίσθητης συλλογής με όλα τα διηγήματα και τα ποιήματα που απέσπασαν βραβεία ή επαίνους στους προηγούμενους τρεις Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.
  Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πολιτιστικές εκδόσεις των Δήμων της περιοχής που θα εκτίθενται στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Βιβλίου Δυτικής Αθήνας.
  Τέλος, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί περίπτερο του πρότυπου Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT που δημιουργήθηκε από τον Α.Σ.Δ.Α. τον Ιούνιο του 2005.
  Το 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας θα διαρκέσει από τις 2 -15 Μαρτίου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ όσοι επιλέξουν για τη μετάβασή τους τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς μπορούν να αποβιβαστούν στον τερματικό σταθμό του Μετρό «Αγ. Αντώνιος» (Γραμμή 2) και να μετεπιβιβάζονται στις γραμμές Α13 της Ε.Θ.Ε.Λ. ή 12 των Η.Λ.Π.Α.Π. (Στάση «Μαχαραγιά»).
  © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.