Νέα

1ος Ποδηλατικός Γύρος Δυτικής ΑθήναςΟργανώνεται από τον Α.Σ.Δ.Α. την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Στη διοργάνωση του 1ου Ποδηλατικού Γύρου Δυτικής Αθήνας προχωρά ο Α.Σ.Δ.Α. την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2009.
Ο 1ος Ποδηλατικός γύρος της Δυτικής Αθήνας διοργανώνεται από τον Α.Σ.Δ.Α. σε συνεργασία με όλους τους Δήμους αλλά και τους Ποδηλατικούς Συλλόγους της περιοχής και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διεξάγονται από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου σε πάνω από 2000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αλλά και σε συνέχεια της διεκδικητικής πορείας που σηματοδοτήθηκε πέριση με την ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ που διοργάνωσε ο ΑΣΔΑ.
Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, κ.Λ. Μίχος «ο Α.Σ.Δ.Α. συμμετέχει με τη διοργάνωση αυτού του Ποδηλατικού Γύρου που αγκαλιάζει ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για την ενθάρρυνση και στήριξη των βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης που συμβάλλουν στον περιορισμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. Έτσι προωθούμε την ενεργό περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα δε της νεολαίας δίνοντας έμφαση στο μαζικό αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα σε κάθε Δήμο αναδεικνύουμε τις διεκδικήσεις του ΑΣΔΑ και των Δήμων για το περιβάλλον της Δυτικής Αθήνας».
Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Δυτικής Αθήνας, ο Α.Σ.Δ.Α. συνεργάζεται ήδη στενά με την Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία αλλά και τους Ποδηλατικούς Συλλόγους της περιοχής, ενώ σημαντική αναμένεται η συμβολή των μαθητών και η ενεργοποίησή τους με την βοήθεια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Αθήνας. Παράλληλα ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων, οργανώσεων και συλλόγων της περιοχής.
Ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Δυτικής Αθήνας θα ξεκινήσει το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου με αφετηρία τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου μέσω της λεωφόρου Γ. Λαμπράκη και άλλων κεντρικών οδικών αξόνων της Δυτικής Αθήνας (Ιερά Οδός, Θηβών, Χασιάς) θα καταλήξει στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», στα όρια των Δήμων Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Καματερού, ενώ για τη διευκόλυνση των διερχόμενων πολιτών όλα τα Τμήματα Τροχαίας Δυτικής Αθήνας θα προχωρήσουν σε σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. (Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι) και στα κατά τόπους Δημαρχεία και Αθλητικούς Οργανισμούς των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.