Νέα

1η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Δυτικής ΑθήναςΜε την συμμετοχή εβδομήντα περίπου καλλιτεχνών ανοίγει τις πύλες της στις 30 Οκτωβρίου η ” 1η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”.
Την έκθεση διοργανώνει ο ΑΣΔΑ με σκοπό την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στις δυτικές περιοχές της Αθήνας. Η διοργάνωση αυτή, εξάλλου,εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδημοτικών πολιτιστικών συνεργασιών που προωθεί ο Σύνδεσμος για την αναβάθμιση του Πολιτισμού στη Δυτική Αθήνα.
Στην έκθεση συμμετέχουν εικαστικοί δημιουργοί, ανάμεσα στους οποίους ζωγράφοι, γλύπτες, αγιογράφοι, χαράκτες, από τους εννέα δήμους της Δυτικής Αθήνας (Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Ανάργυροι, Αιγάλεω, Ζεφύρι, Ίλιον, Καματερό, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι), οι οποίοι εκφράζονται μέσα από μια ποικιλία τεχνοτροπιών και υλικών μέσων.
Πρόκειται για πτυχιούχους της Ανωτάτης Σχολής Καλλών Τεχνών, αναγνωρισμένα μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου, και αυτοδίδακτους καλλιτέχνες με έντονη δράση και παρουσία στην Τέχνη.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης δήλωσε σχετικά: "Το τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στον τομέα του πολιτισμού. Φιλοδοξούμε η Διαδημοτική ‘Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας να γίνει ένας σημαντικό θεσμός, με εμβέλεια που θα ξεπερνά τα όρια της περιοχής μας. Είναι αδιαμφισβήτητο πως η Δυτική Αθήνα ένας τόπος που γεννά ανθρώπους με εξαιρετικά ταλέντα. Καλλιτέχνες που προχωρούν, για λογαριασμό όλων μας, τον κόσμο ένα βήμα πιο πέρα. Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους αυτούς τους δημιουργούς να επικοινωνήσουν με το κοινό."
Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αγ. Βασιλείου). Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά από τις 6:30 μ.μ. έως τις 22:30 μ.μ..

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 μ.μ.

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.