Νέα για το Περιβάλλον

1η Δασική Ευρωπαϊκή ΕβδομάδαΟ ΑΣΔΑ και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μαζί με το Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την 1η Δασική Ευρωπαϊκή Εβδομάδα.

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 έγινε δενδροφύτευση στο Ποικίλο Όρος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, του Υφυπουργού κ. Κ. Κιλτίδη, των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, μαθητών των σχολείων και φορέων της περιοχής, ενώ τον ΑΣΔΑ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Αρβανίτης.
Σε ομιλία που έγινε στο χώρο ¨CINE ΑΝΟΙΞΗ¨ στο Χαϊδάρι, ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ, εκ μέρους του Προέδρου κ. Λάμπρου Σπ. Μίχου, τόνισε το κρίσιμο ζήτημα της αναβάθμισης των δασών, που πρέπει να αποτελέσει το κυρίαρχο ενδιαφέρον όλων των Ευρωπαίων, γιατί τα δασικά οικοσυστήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δραματικές συνέπειες που προκαλεί το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής.
Ιδιαίτερα, ο κ. Θ. Αρβανίτης τόνισε την αναγκαστική κήρυξη του Ποικίλου Όρους – Αιγάλεω σε «Εθνικό Δρυμό» και συγκεκριμένα:
  1. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανακήρυξη του Ποικίλου Όρους σε «Εθνικό Δρυμό», σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κιλτίδη και
  2. Να αντιμετωπιστεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα των απαράδεκτων διεκδικήσεων κάθε λογής καταπατητών, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, που πρέπει να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων
Τέλος, το βράδυ της ίδιας μέρας σε εκδήλωση που έγινε στην οδό Κοραή και στο Περίπτερο με το οποίο συμμετείχε ο ΑΣΔΑ μαζί με άλλους Συνδέσμους, ο ΑΣΔΑ απονεμήθηκε από τον Υπουργό κ. Κ. Κιλτίδη στον Αντιπρόεδρο του ΑΣΔΑ, κ. Θ. Αρβανίτη τιμητική πλακέτα για το ενδιαφέρον του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας για τα δάση της περιοχής.
Ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε τον Υπουργό και τόνισε την απόφαση του Προέδρου του ΑΣΔΑ, κ. Λάμπρου Σπ. Μίχου, και των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας για την οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους – Αιγάλεω να διεκδικήσουν όσα σήμερα απαιτούνται για το Ποικίλο Όρος – Αιγάλεω
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.