Νέα

Ψήφισμα Συμπαράστασης στον Πρώην Δήμαρχο Περιστερίου, κ. Θεόδωρο Δημητρακόπουλο



ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα γραφεία του ΑΣΔΑ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας, κ. Λάμπρου Σπ. Μίχου με τη συμμετοχή Δημάρχων Δυτικής Αθήνας, πρώην Δημάρχων – Προέδρων – Αντιπροέδρων του Α.Σ.Δ.Α., ελήφθη ψήφισμα συμπαράστασης στον πρώην Δήμαρχο Περιστερίου, κ. Θεόδωρο Δημητρακόπουλο και έχει ως εξής:
Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στη δικαστική μάχη που δίνει ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου αυτές τις μέρες, στο Εφετείο Αθηνών.
Πρόκειται στην ουσία για μια μάχη ενάντια στην οργανωμένη ομάδα καταπατητών που με επικεφαλή, τη γνωστή για το «θεάρεστο» έργο της, Ιερά Μητρόπολη Λαμίας, διεκδικεί 34 πλατείες και μάλιστα εντός Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Περιστερίου, καθώς και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης στο Ποικίλο Όρος.
Ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου σύρεται για πολλοστή φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων, απλώς και μόνον επειδή ως Δήμαρχος της πόλης του πολιτεύθηκε αρνούμενος να υποκύψει σε ωμούς εκβιασμούς. Πρόκειται εμφανώς για δίκη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά που συνιστά πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας αφού αντί στη θέση των κατηγορουμένων να βρίσκονται εκείνοι που χωρίς κανέναν νόμιμο ιδιοκτησιακό τίτλο διεκδικούν, όχι μόνον χιλιάδες στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης στο Ποικίλο Όρος αλλά ακόμη και κοινόχρηστους χώρους πρασίνου μέσα στο Περιστέρι, βρίσκονται εκείνοι που κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους υπερασπίστηκαν με σθένος την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη δίκη δεν είναι ο Θόδωρος Δημητρακόπουλος. Είναι συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας. Είναι διαχρονικά όλοι όσοι – Δημοτικές Αρχές και πολίτες – έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σκληρές μάχες ενάντια στους κάθε λογής καταπατητές του βουνού που αποθρασυνόμενοι από την παντελή απουσία της Πολιτείας, έφθασαν σήμερα στο σημείο να διεκδικούν διαμορφωμένους εδώ και 50 χρόνια χώρους πρασίνου, πλατείες που προσφέρουν σε όλους ανάσες ζωής.
Οι παράνομες διεκδικήσεις του Ιερού Ναού Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», είναι βασισμένες σε αμφισβητούμενες και έωλες νομικά διαθήκες των αρχών του περασμένου αιώνα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι αγώνες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, δεν ποινικοποιούνται.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συνειδήσεις και οι πράξεις όσων αρνούνται να θέσουν την κερδοσκοπία της γης πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος, δικαιώνονται.
Εμείς όλοι, οι πρώην και νυν αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας θα σταθούμε δίπλα στον πρώην Δήμαρχο Περιστερίου, μέχρι την τελική δικαίωση και την καταδίκη όλων όσων προσπαθούν να υποθηκεύσουν το μέλλον των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, αφαιρώντας τη δυνατότητα να χαίρονται έστω και τους λίγους χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει σήμερα, μετά από το χρόνιο έγκλημα των καταπατητών που σφετερίστηκαν χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Αγ. Αναργύρων: Νίκος Σαράντης
Αιγάλεω: Δημήτρης Καλογερόπουλος
Ζεφυρίου: Φωτεινή Γιαννοπούλου
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος
Καματερού: Νικήτας Καμαρινόπουλος
Κορυδαλλού: Σταύρος Κασσιμάτης
Περιστερίου: Ανδρέας Παχατουρίδης
Πετρούπολης: Στέφανος Βλάχος
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Μαραβέλιας
ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Ζεφυρίου: Ζέρβας Αποστόλης,
Λάππας Ιωάννης
Ιλίου: Κουκουβίνος Βασίλης
Περιστερίου: Δημητρακόπουλος Θεόδωρος
Χαϊδαρίου: Ντηνιακός Κυριάκος,
Σπηλιόπουλος Κώστας
   
Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΔΑ
Μπιτούνης Παναγιώτης
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΔΑ
Αρβανίτης Θεόδωρος
   
ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΑΣΔΑ
Μπουρνάς Βασίλης
Πετρόπουλος Χαράλαμπος
Χριστόπουλος Κώστας
 
   

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

Λάμπρος Σπ. Μίχος
Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας