Νέα

Ψήφισμα για την Απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ, στην 3η Συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνδέσμου, έλαβε για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού το παρακάτω Ψήφισμα:
Η πρόσφατη, δεύτερη σε διάστημα δυόμισι ετών, κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού ανέδειξε για μια ακόμα φορά τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες από την παρουσία τους στο κέντρο μιας πόλης 100.000 κατοίκων. Δίπλα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατοντάδων παιδιών. Καλλιεργούν την ανασφάλεια και το φόβο στους κατοίκους. Αναστατώνουν τη ζωή μιας ολόκληρης πόλης.Το πρόσφατο γεγονός έρχεται να προστεθεί στα μικρά και μεγάλα συμβάντα εντός των φυλακών και έχουν συνέπειες στη ζωή της πόλης (απεργίες πείνας, αποδράσεις, εξεγέρσεις). Τις αρνητικές επιπτώσεις από την παρουσία των φυλακών έχουν αποδεχθεί όλα τα πολιτικά κόμματα, τρεις Πρωθυπουργοί, όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και έχουν δεσμευθεί ότι οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό. Παρά όμως την διακομματική συμφωνία και τις δεσμεύσεις των Κυβερνήσεων οι φυλακές παραμένουν.
Λέμε: Φτάνει πια!

Συμπαραστεκόμαστε στο Δήμο Κορυδαλλού και τους κατοίκους
και απαιτούμε:

  • Την άμεση απομάκρυνση του συνόλου των γυναικών κρατουμένων, την κατεδάφιση του κτιρίου των γυναικείων φυλακών και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο Κορυδαλλού.
  • Την άμεση μεταφορά των ασθενών του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των φυλακών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής και την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Δήμο.
  • Την άμεση, πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη ώστε να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες κράτησης
  • Για τους λόγους αυτούς:

    Συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη 8 Απριλίου και ώρα 11.00 για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον εμπαιγμό και να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση των φυλακών.

    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.