Νέα για το Περιβάλλον

Χρηματοδότηση Δράσεων για την Προστασία και Αξιοποίηση του Ποικίλου Όρους Ζητά ο Α.Σ.Δ.Α



Κοστολογημένο Υπόμνημα προτεινόμενων παρεμβάσεων κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου σε σύσκεψη της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.

Σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. με τη συμμετοχή των διαδημοτικών Συνδέσμων της Αττικής με στόχο την καταγραφή των αναγκών για την προστασία και διαφύλαξη του εναπομείναντος περιαστικού και αστικού πρασίνου του λεκανοπεδίου Αττικής συμμετείχε την Τρίτη 24/7 ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κατέθεσε ένα αναλυτικό και κοστολογημένο υπόμνημα προτεινόμενων παρεμβάσεων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας για την προστασία και αξιοποίηση του Όρους Αιγάλεω-Ποικίλου. Ανάμεσα στις δράσεις που προτείνονται είναι η χρηματοδότηση της σύνταξης των αναγκαίων επιστημονικών μελετών, της συντήρησης-βελτίωσης του δασικού οδικού δικτύου καθώς και του δικτύου πυρασφάλειας, η διαμόρφωση θέσεων δασικής αναψυχής, οι συμπληρωματικές φυτεύσεις και αναδασώσεις, η ανάπτυξη του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των μαθητών της Δυτικής Αθήνας, και η παραπέρα ενίσχυση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει ο Α.Σ.Δ.Α. Όπως προκύπτει και στον Πίνακα, το συνολικό κόστος των προτεινόμενων από τον Α.Σ.Δ.Α. παρεμβάσεων ανέρχεται στο ποσόν των 2,6 εκ. €.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. επεσήμανε κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στη σύσκεψη ότι μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή της Πάρνηθας η διαφύλαξη και η προστασία του δασικού πλούτου του Ποικίλου Όρους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και κατ’ επέκταση ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής. «Πιστεύουμε ότι η προστασία του Ποικίλου Όρους οφείλει να αποτελέσει οργανικό τμήμα μιας συγκροτημένης Στρατηγικής Οικολογικής Ανασυγκρότησης του βουνού με κεντρικούς άξονες την επιστημονική τεκμηρίωση και την κινητοποίηση- ευαισθητοποίηση των πολιτών της Δυτικής Αθήνας», τόνισε ο κ. Λάμπρος Μίχος.
Στη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Δ. Καλογερόπουλου έλαβαν μέρος, εκτός του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Θριασίου Πεδίου, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Πεντελικού Όρους, ο Σύνδεσμος Προστασίας της Πάρνηθας, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά και ο Σύνδεσμος Λαυρεωτικής.
Δείτε εδώ τον Πίνακα των παρεμβάσεων που προτείνει ο Α.Σ.Δ.Α. για το Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.