Νέα

Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας 2010



Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς της Δυτικής Αθήνας, πρόκειται να διοργανώσει το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-2010».
Το Φεστιβάλ, που αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό μεγάλης σημασίας για την περιοχή μας καθώς διοργανώνεται από τον ΑΣΔΑ από το 2000, έχει ως στόχο την ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών, την προβολή του πολιτιστικού έργου των Δήμων, αλλά και του έργου των καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην Δυτική Αθήνα, όπως επίσης και την προαγωγή της αισθητικής των πολιτών και των μαθητών των σχολείων.
Σε δήλωση του για τη διοργάνωση του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-2010», ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης τονίζει:

«Η Δυτική Αθήνα έχει τη δική της ταυτότητα, τη δική της φυσιογνωμία σε όλα τα ζητήματα και τις πλευρές της δημόσιας και κοινωνικής ζωής. Έχει τη δική της πολιτιστική δημιουργία και ζωή. Μέρος από αυτό τον πλούτο δημιουργίας, είτε περνάει μέσα από τα Πολιτιστικά Κέντρα και Εργαστήρια των Δήμων, είτε ως παρουσίαση του έργου καλλιτεχνών που έχουν την αυτόνομη διαδρομή τους, θα παρουσιαστεί και φέτος για δυο εβδομάδες στο Φεστιβάλ Τεχνών. Νιώθουμε χαρά και υπερηφάνεια που θα προσφέρουμε για άλλη μια χρονιά τη δυνατότητα στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την τοπική πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία και ελπίζουμε η συμμετοχή καλλιτεχνών και επισκεπτών να είναι ακόμη μεγαλύτερη από τις προηγούμενες πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις.»

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 (εγκαίνια) έως και την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων (καλλιτεχνών, λογοτεχνών, μαθητών και των πολιτιστικών τμημάτων των Δήμων) στις εκδηλώσεις του αναμένεται να είναι αθρόα όπως και τα προηγούμενα χρόνια . Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που συνθέτουν το Φεστιβάλ καλύπτουν και φέτος όλο το φάσμα των τεχνών, ενώ η ανανέωση και ο εμπλουτισμός του με νέες δημιουργικές δραστηριότητες είναι επίσης σημαντική. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται να διοργανωθούν:
Η «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» με τη συμμετοχή εικαστικών καλλιτεχνών από τους 10 Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Περιλαμβάνονται ζωγράφοι, αγιογράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, κεραμίστες, κατασκευαστές καλλιτεχνικών αντικειμένων, κοσμήματος, βιτρό, ψηφιδωτού κ.α. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού-Σχεδιασμού & Προγραμματισμού του ΑΣΔΑ, Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι, από την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 έως και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, συνοδευόμενη από φωτογραφίες των προς έκθεση έργων τους και ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό βιογραφικό.Κατεβάστε από εδώ την αίτηση και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Η «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», ένα σημαντικό θεσμό Τέχνης που αφορά Δημοτικά Εικαστικά εργαστήρια και την καλλιτεχνική εκπαίδευση που παρέχουν οι Δήμοι.
«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΩΔΕΙΩΝ & ΧΟΡΩΔΙΩΝ» Μουσικός θεσμός, που αφορά στη συμμετοχή των Δημοτικών Ωδείων & Χορωδιών με σειρά συναυλιών που προβάλλουν την παρεχόμενη από τους Δήμους μουσική εκπαίδευση των πολιτών. Θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα τα Δημοτικά Ωδεία και οι Χορωδίες των Δήμων της Δυτικής Αθήνας
«ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»Διοργανώνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και αφορά στη συμμετοχή των Δημοτικών θεατρικών Ομάδων στο ανέβασμα παραστάσεων, που θα προβάλλουν την τέχνη του Θεάτρου, το εκπαιδευτικό έργο των Δήμων στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά και το ταλέντο των συμμετεχόντων. Καλούνται να συμμετάσχουν όλες οι Δημοτικές θεατρικές Ομάδες.
«ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ-ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» με τη συμμετοχή λογοτεχνών-ποιητών και με τη διοργάνωση ειδικής βραδιάς την Κυριακή 13 Ιουνίου για την απονομή των βραβείων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα κείμενα τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2010 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) στη διεύθυνση του ΑΣΔΑ- στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού-Σχεδιασμού & Προγραμματισμού. Η αποστολή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά. Δείτε τους όρους συμμετοχής
«ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ» Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σημαντικής έκθεσης-προβολής βιβλίων συγγραφέων αλλά και ποιητών που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα, καθώς και βιβλίων που έχουν κοινό σημείο αναφοράς τους τη Δυτική Αθήνα.
«ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», για τον Πολιτισμό της Δυτικής Αθήνας. Σε αυτούς μπορούν να συμμετέχουν οι καλλιτέχνες της Διαδημοτικής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών Δ. Αθήνας (ΔΕΕΤΔΑ), οι δάσκαλοι των Εικαστικών Εργαστηρίων, των Δημοτικών Ωδείων, λογοτέχνες και συγγραφείς, οι αντιδήμαρχοι ή υπεύθυνοι Πολιτισμού των Δήμων και των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και φυσικά το ευρύτερο κοινό. Οι κύκλοι συζητήσεων αποσκοπούν στο να προάγουν τον Πολιτισμό της Δυτικής Αθήνας.
«ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», που απευθύνεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Αθήνας με θέμα το Περιβάλλον και θα ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ, με την απονομή επαίνων στους διακριθέντες μαθητές σε ειδική τελετή την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010.
«ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ», που θα δημιουργηθεί για μία ακόμη φορά για τα παιδιά που θα επισκέπτονται το Φεστιβάλ, όπου θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους έργα, με θέμα το Περιβάλλον και τα οποία θα αναρτώνται σε συγκεκριμένο ταμπλό.
Η εκπλήρωση των στόχων που θέτει το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-2010», εξαρτάται άμεσα από τη συμμετοχή του κόσμου και για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, Δήμους, καλλιτέχνες μαθητές και πολίτες να στηρίξουν τη διοργάνωση του Φεστιβάλ με τη μαζική συμμετοχή αλλά και με την προσέλευση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού – Σχεδιασμού & Προγραμματισμού του ΑΣΔΑ, με τους κ.κ Γεράσιμο Γερολυμάτο, Χρήστο Γεωργακόπουλο και Ρόη Μπακοβασίλη στα τηλέφωνα: 210-5745826 (εσ.116 ή 115) από τις 8.00π.μ. -15.30 μ.μ. ή στα e-mail: zeyxis@asda.gr, phos3@asda.gr.
Διεύθυνση του ΑΣΔΑ: Εθνικής Αντιστάσεως 65-Περιστέρι, τκ 12134.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.