Νέα για το Περιβάλλον

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας Europe Direct Α.Σ.Δ.Α. Συμβάλει στην Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των Πολιτών



Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προστασίας Περιβάλλοντος

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2006, Παγκόσμια Μέρα αφιερωμένη στην «Προστασία του Περιβάλλοντος», επέλεξε  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας Europe Direct  που έχει δημιουργήσει ο Α.Σ.Δ.Α.,  για να συμμετάσχει  στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έξω από τα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας Europe Direct Α.Σ.Δ.Α. (Εθνικής Αντιστάσεως 65. στον πεζόδρομο του Δήμου Περιστερίου), στελέχη του διένειμαν  ενημερωτικό υλικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  σχετικό με τα περιβαλλοντικά προβλήματα των σύγχρονων αναπτυγμένων κοινωνιών, καθώς και με τις προτάσεις για την λήψη μέτρων για τη βελτίωση  της σημερινής, αρνητικής κατάστασης.
Παράλληλα, τα στελέχη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας Europe Direct Α.Σ.Δ.Α. που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη  εκστρατεία ενημέρωσης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους περαστικούς πολίτες και να καταγράψουν  τις αντιδράσεις και τις  απόψεις τους σχετικά με τις αιτίες καταστροφής του περιβάλλοντος.
Όπως τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας Παναγιώτης Μπιτούνης «η ανταπόκριση των πολιτών  στο κάλεσμα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας αποδεικνύει πως είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Σύμφωνα με τις δικές τους καταγεγραμμένες απόψεις, για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να δοθεί έμφαση στην ατομική ευθύνη του καθενός και στη συλλογική κινητοποίηση προκειμένου να αλλάξει η νοοτροπία της υπερκατανάλωσης και της αλόγιστης εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων. Ο Α.Σ.Δ.Α. συνεχίζει σήμερα, μέσω των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας Europe Direct,  μια μακρόχρονη προσπάθεια για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών της Δυτικής Αθήνας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.