Νέα για το Περιβάλλον

Συνεδρίαση της Ε.Ε. του ΑΣΔΑ



ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή του ΑΣΔΑ και συζήτησε το σύνολο των δράσεων και παρεμβάσεων του Συνδέσμου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης στην εισήγηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω θέματα:
  • Παραχώρηση εκτάσεων από τα Στρατόπεδα.
  • Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου μαζί με τη «Συνεργασία των 12 Φορέων για το Περιβάλλον», ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθεί η παραχώρηση εκτάσεων από τα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων για χρήσεις πρασίνου, παιδείας και πολιτισμού. Συμφωνήθηκε να εξεταστεί η κατάρτιση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την απομάκρυνση συνολικά των Στρατοπέδων.
  • Συνεργασία με την Υπουργό κ. Μπιρμπίλη για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
  • Διαδοχικές συναντήσεις έγιναν το τελευταίο δεκαπενθήμερο με την Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με το πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Στις συναντήσεις τέθηκε το ζήτημα των οφειλών του Υπουργείου προς τον ΑΣΔΑ και της διασφάλισης της οικονομικής βιωσιμότητας του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
  • Χρηματοδοτήσεις έργων και μελετών από τη Νομαρχία Αθηνών –Πράσινες Διαδρομές.
  • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Νομάρχη Αθηνών κ.Σγουρό για την έγκριση και υπογραφή συμβάσεων έργων σε Πετρούπολη και Καματερό και τη χρηματοδότηση της μελέτης των έργων «Πράσινη Διαδρομή Δήμου Αγίας Βαρβάρας στις οδούς Παπαφλέσσα και Δόξης», «Πράσινη Διαδρομή Δήμου Αγίων Αναργύρων στην οδό Νίκου Καζαντζάκη», «Πράσινη Διαδρομή Δήμου Ιλίου στην οδό Πολυτέκνων», που γίνονται μέσα στα πλαίσια του συνολικού προγράμματος των Πράσινων Διαδρομών στη Δυτική Αθήνα. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για το Ποικίλο Όρος και άλλες παρεμβάσεις αναπλάσεων. Τονίστηκε δε η καλή συνεργασία του ΑΣΔΑ και του Νομάρχη κ. Σγουρού και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας.
  • Για το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
    Αποφασίστηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ με θέμα τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και την παρουσίαση της έρευνας «Αξιολογική ανάλυση του ρόλου του ΑΣΔΑ – Προοπτική του ΑΣΔΑ στη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης».
  • Ασφαλτοστρώσεις στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.
    Ο ΑΣΔΑ έχει ζητήσει από τους Δήμους- μέλη του Συνδέσμου να υποδείξουν δρόμους που χρειάζεται να γίνει ασφαλτόστρωση. Κατόπιν των απαντήσεων των Δήμων καταρτίζεται η σχετική μελέτη. Το έργο προτείνεται να συνχρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών. Για το θέμα αυτό έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό κ.Ρέππα.
  • Ενίσχυση πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας.
    Έχει ζητηθεί έγκριση για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ εποχικού προσωπικού για την πυρασφάλεια και επίσης άλλου προσωπικού για καθαρισμούς στο Ποικίλο Όρος και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Επίσης θα λειτουργήσει το σύστημα πυρασφάλειας με κάμερες και το σύστημα ενδοσυνεννόησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για αμεσότερη επέμβαση και καλύτερο συντονισμό.
  • Επιστολή στο Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο για το έργο της ΒΙΟΦΙΑΛ
    Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο για να επισπευθεί η υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο για το έργο του πρώην εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ, καθώς ο ΑΣΔΑ είναι καθ’ όλα έτοιμος.
  • Άλλες δράσεις του ΑΣΔΑ.
    Η θεσμοθετημένη Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Οι υπηρεσίες του ΑΣΔΑ έχουν αρχίσει την προετοιμασία της Έκθεσης. Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος, με χρηματοδότηση 20.000 € από τον ΑΣΔΑ και χορηγία 25.000 € από την COSMOTE. Έγινε η δημοπρασία για την μίσθωση γραμμής μεταφοράς Δεδομένων για τον κόμβο Intenet του ΑΣΔΑ. Εξασφαλίστηκε χορηγία ύψους 30.000 € από την COSMOTE για δενδροφυτεύσεις στο Ποικίλο Όρος. Ήδη καταρτίζεται η σχετική μελέτη.
  • © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.