Νέα για το Περιβάλλον

Συναντήσεις Προέδρου Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη με τους κ.κ. Γ. Δημάκο και Χ. Κεφαλίδου



Με τους υποψήφιους Νομαρχιακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών» κ.κ. Γιώργο Δημάκο και Χαρά Κεφαλίδου συναντήθηκε την Τετάρτη 13/9/2006 ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κ. Π. Μπιτούνης.
Πρώτη επισκέφτηκε τα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. στο Περιστέρι η Αντινομάρχης Τεχνικών Έργων της Νομαρχίας Αθηνών κ. Χ. Κεφαλίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. για την εξέλιξη σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την Δυτική Αθήνα, όπως η προστασία του Ποικίλου Όρους από τα κυκλώματα καταπατητών, η απομάκρυνση των Στρατοπέδων και η ανάπλαση του Ελαιώνα. Η κ. Κεφαλίδου στάθηκε κυρίως στις αναπλάσεις και τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αθήνα με ευθύνη της Υπερνομαρχίας Αθήνας – Πειραιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Προγραμματική Σύμβαση Α.Σ.Δ.Α. – Νομαρχίας Αθηνών για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους , ύψους 250.000 €.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης δέχθηκε τον Νομαρχιακό Σύμβουλο, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Γ. Δημάκο, με τον οποίο συζήτησε για τη δημιουργική σχέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νέας γενιάς. Ο κ. Μπιτούνης έφερε ως παράδειγμα τις προσπάθειες του Α.Σ.Δ.Α. για την οικολογική ευαισθητοποίηση της νεολαίας της Δυτικής Αθήνας σε σχέση με το ‘Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο και αναφέρθηκε επίσης σε δράσεις του Α.Σ.Δ.Α. που διευκολύνουν την προσβασιμότητα των νέων στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, με κορυφαίο παράδειγμα το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας «EUROPE DIRECT».
Ο κ. Γ. Δημάκος από τη δική του πλευρά αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αυτοδιοίκησης επεσήμανε πως αυτή μπορεί να διαδραματίσει έναν συνθετικό και ενοποιητικό ρόλο. «Ο Α.Σ.Δ.Α. είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, που δείχνει ότι με τον περιορισμό των τοπικιστικών αντιπαλοτήτων, οι Αυτοδιοικητικοί θεσμοί μπορούν με επάρκεια να ανταποκριθούν, ως ισότιμοι εταίροι, στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών», πρόσθεσε ο κ. Γ. Δημάκος.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.