Νέα

Συνέντευξη Τύπου του Α.Σ.Δ.Α. και των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας για τα Στρατόπεδα του Χαιδαρίου



Συνέντευξη τύπου προς τα αθηναϊκά και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για το θέμα των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου δίνουν την Τετάρτη 24/11 ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας.
Στη συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” στις 12.00 το μεσημέρι, θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα μετά τις αιφνιδιαστικές εξαγγελίες των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Απασχόλησης κ.κ. Σπηλιωτόπουλου και Παναγιωτόπουλου για την οικοπεδοποίηση και οικοδόμηση του χώρου των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο ενός κοινού στεγαστικού προγράμματος των δύο Υπουργείων.
Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κ. Παναγιώτης Μπιτούνης και οι Δήμαρχοι της περιοχής θα απαιτήσουν τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων που οδηγούν σε τσιμεντοποίηση της έκτασης των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και θα ζητήσουν να αποδοθεί ο χώρος στο λαό της Δυτικής Αθήνας, ώστε με βάση τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μετατραπεί αποκλειστικά σε χώρο πρασίνου, άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης.
Αναμένεται, τέλος να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στην υλοποίηση των σχεδίων της, παρά τη ρητή προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για “αξιοποίηση των χώρων των Στρατοπέδων για τα αναγκαία έργα πρασίνου και κοινωνικού εξοπλισμού”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.