Νέα

Συνέντευξη Τύπου με Θέμα 3ο ΚΠΣ – Ολυμπιάδα 2004



Την ένταξη στο Γ’ΚΠΣ 2000-2006 εφτά μεγάλων έργων που θα κλείσουν τις "ΕΦΤΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" και θα ανακόψουν το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο ζητά ο ΑΣΔΑ. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παναγιώτης Μπιτούνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ειδικότερα τα έργα που ζητά ο ΑΣΔΑ να ενταχθούν στο ΓΚΠΣ είναι τα εξής:
1. Η επέκταση των γραμμών του ΜΕΤΡΟ μέχρι τη Δυτική Αθήνα στο σύνολό τους.
2. Η Ενοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών Πελοποννήσου – Μακεδονίας, ταπείνωση μέσα στον αστικό ιστό, προαστιακός σιδηρόδρομος.
3. Οι κύριοι αγωγοί όμβριων – ρέματα (Κηφισός, Εσχατέα, Φλέβα και Χαϊδαρόρεμα).
4. Οι αδιάνοιχτοι βασικοί οδικοί άξονες. όπως είναι η Θηβών, η Λιοσίων, η Φυλής και η Δημοκρατίας.
5. Ο Ελαιώνας.
6. Το Ποικίλο Όρος.
Εν προκειμένω ο ΑΣΔΑ ζητά να προχωρήσει άμεσα η εξαγγελία του Υπουργού Γεωργίας για τη μεταφορά του νερού της Ψυτάλλειας και τη χρήση του στο Ποικίλο Όρος – Όρος Αιγάλεω, με χρηματοδότηση από το Γ’ΚΠΣ, και την ένταξη της αναδάσωσης και των απαραίτητων διαμορφώσεων στο Ταμείο Συνοχής.
Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της καταπάτησης δασικών εκτάσεων στο Ποικίλο Όρος- Όρος Αιγάλεω βρίσκεται σε έξαρση. " Ειδικότερα η Μονή Λαμίας και κατ’ επέκτασιν η Μητρόπολη Φθιώτιδος με μεθοδευμένες κινήσεις αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο καταπατητή του Ποικίλου Ορους".
7. Η συνέχεια της χρηματοδότησης του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης.
Ο ΑΣΔΑ εμμένει, εξάλλου, στην αξιοποίηση του χώρου του Πύργου Βασιλίσσης αλλά και στην απομάκρυνση των στρατοπέδων από τη Δυτική Αθήνα.
Ο κ. Μπιτούνης, τέλος, επισήμανε το γεγονός ότι η Δυτική Αθήνα έχει μείνει τελείως έξω από τον προγραμματισμό της Ολυμπιάδας του 2004, αφού σε κανένα από τους δήμους της δεν προβλέπεται η υλοποίηση ολυμπιακού έργου και παρουσίασε τα σχετικά αιτήματα της Δυτικής Αθήνας.
"… Δεν θέλουμε πολλά. Θέλουμε μόνο όσα μας αναλογούν για την προσφορά μας μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη της Αθήνας, όσα μας αφαιρέθηκαν τόσα χρόνια με διαφορα προσχήματα. Ζητάμε:
  • Την ένταξη της Δυτικής Αθήνας στους σχεδιασμούς της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας
  • Την υλοποίηση των αθλητικών υποδομών- προπονητηρίων, που θα μείνουν μετά στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας
  • Την βελτίωση των βασικών υποδομών της περιοχής ( οδικό δίκτυο, πράσινο, αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, κλπ)"
  • © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.