Νέα

Συνάντηση του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. Παναγιώτη Μπιτούνη και Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Υπουργό και Υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών



Θετικά για την Δυτική Αθήνα ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Παναγιώτης Μπιτούνης και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστο Βερελή και τον Υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Βούλγαρη.
Ο Υπουργός αφενός δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει προσωρινή μεταφορά των κεραιών των ραδιοσταθμών από τον Υμηττό στο όρος Αιγάλεω αλλά οι κεραίες θα μεταφερθούν κατ’ ευθείαν στην Πάρνηθα και αφετέρου πως θα απομακρυνθούν από το βουνό και οι ήδη υπάρχοντες παρανόμως εκπέμπουσες κεραίες.
Σύμφωνα με τον Υπουργό κατ’ εξαίρεση, για τεχνικούς λόγους ( αλληλοκάλυψης κλπ.) είναι απαραίτητοι να τοποθετηθούν στο βουνό τρεις με τέσσερις κεραίες σταθμών μέχρι δημιουργηθεί το Πάρκο Κεραιών της Πάρνηθας, οπότε και θα μετακομίσουν οριστικά σε αυτό. Ο Υπουργός εξάλλου πρότεινε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας να συμμετέχουν στον έλεγχο της νομιμότητας των κεραιών ζητώντας οποτεδήποτε θεωρούν σκόπιμο μετρήσεις των εκπομπών από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης κατά την συζήτηση τόνισε πως " η Δυτική Αθήνα δεν μπορεί συνεχώς να αντιμετωπίζεται ως η "αποθήκη" του Λεκανοπεδίου και δεν θα ανεχθεί άλλες οχλούσες χρήσεις. Δηλαδή δεν αποδέχεται την τοποθέτηση ούτε των 3-4 κεραιών έστω και προσωρινά στο Ποικίλο Όρος- Αιγάλεω. Μέχρι την υλοποίηση των όσων εξαγγέλθηκαν σήμερα και των όσων απαιτήθηκαν από την Τ.Α. θα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα".
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.