Νέα για το Περιβάλλον

Συνάντηση του Προέδρου του ΑΣΔΑ και των Δημάρχων ΑΓ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιά



Ανταποκρίθηκε άμεσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιάς στο αίτημα των Δημάρχων Αγ. Αναργύρων, κ. Ν. Σαράντη, Ιλίου κ. Ν.Ζενέτου και Καματερού κ. Καμαρινόπουλου και του Προέδρου του ΑΣΔΑ κ. Λάμπρου Σπ. Μίχου για συνάντηση με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές και τη λειτουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την 11η Μαρτίου 2008 και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν στον κ. Υπουργό όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Πάρκου, που είναι επιτακτικά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωστοποίησαν στον κ. Υπουργό ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις ούτε για τη στοιχειώδη λειτουργία αυτού του τόσο σημαντικού από οικολογικής αξίας και ομορφιάς χώρου, μοναδικού για ολόκληρη την Αττική. Η σημερινή κατάσταση του πάρκου είναι αποκαρδιωτική και αποτρεπτική για όσους το επισκέπτονται.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να δοθούν άμεσα τα χρήματα για τη λειτουργία, συντήρηση και επισκευή και επέκταση υποδομών (έργα ύδρευσης-άρδευσης, ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση πρασίνου), έτσι ώστε ο χώρος αυτός να καταστεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο, επισκέψιμο αστικό Πάρκο. Αυτή είναι η φιλοδοξία όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και του λαού της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής ΑΘήνας.
Ο κ. Υπουργός άκουσε, έδειξε κατανόηση και δεσμεύτηκε να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την άμεση χρηματοδότηση ώστε :
  • να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία έργα
  • να υπάρξει χρηματοδότηση του φορέα διαχείρισης του πάρκου
  • να λειτουργήσει το Πάρκο άμεσα σε ικανοποιητικό βαθμό
  • Υποσχέθηκε ότι, σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ και τους τρεις Δήμους, θα βοηθήσει για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου.
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.