Νέα

Συνάντηση του ΑΣΔΑ και Αντιπροσωπείας των Περιβαλλοντικών Συνδέσμων της Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη



Ζητήθηκε η άμεση απόδοση των πιστώσεων για την πυροπροστασία

Με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου, Αθανάσιο Ξηρό συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΑΣΔΑ και των Συνδέσμων περιβαλλοντικής προστασίας της Αττικής.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α), Ανδρέας Μποζίκας και ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ.Δ.Α, Παναγιώτης Μπιτούνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π), Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π, Γιώργος Κατσαντώνης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια των δασικών εκτάσεων στους ορεινούς όγκους της Αττικής.
Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών ότι παρότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και έναν μήνα οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, οι καθαρισμοί όπως και όλες οι υπόλοιπες απαραίτητες ενέργειες πυροπροστασίας έχουν παγώσει λόγω μη καταβολής των απαραίτητων πιστώσεων.
Η καθυστέρηση αυτή προφανώς αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών.
Οι εκπρόσωποι του ΑΣΔΑ και των περιβαλλοντικών Συνδέσμων ζήτησαν την άμεση χρηματοδότηση της αντιπυρικής προστασίας από τη ΣΑΤΑ

Ο Υπουργός επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην χορήγηση των πιστώσεων.
Ο ΑΣΔΑ μαζί με τους περιβαλλοντικούς Συνδέσμους αναμένει την υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, για την αποτελεσματικότερη θωράκιση του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α, Ανδρέας Μποζίκας, δήλωσε: “Το Ποικίλο όρος και το όρος Αιγάλεω αποτελούν για τον ΑΣΔΑ πρώτη προτεραιότητα. Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τη συνεχή αναδάσωση, φύλαξη και περιποίησή του, έτσι και φέτος θα διαθέσουμε όλα τα μέσα που απαιτούνται ώστε ο πνεύμονας αυτός ζωής για την περιοχή μας να εμπλουτίζεται με πράσινο και όχι να καταστρέφεται”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.