Νέα για το Περιβάλλον

Συνάντηση με τα Μέλη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πάρκου»



Με τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) κ. Λάμπρο Μίχο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Στόχος της συνάντησης ήταν να δρομολογηθούν ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση προστασία του Πάρκου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και ενέργειες που βάθος χρόνου θα δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για τη συντήρηση και τη φύλαξη του Πάρκου. Δηλώθηκε απ’ όλες τις πλευρές η ανάγκη να τεθεί το Πάρκο σε πρώτη προτεραιότητα όλων των φορέων και να απαιτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η άμεση χρηματοδότησή του, ώστε να καταστεί δυνατή η προστασία του κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Μίχος δεσμεύθηκε από πλευράς του ότι θα υπάρξει ενίσχυση της φύλαξης σε συνεργασία και με τον φορέα διαχείρισης του Πάρκου, θα επιδιωχθεί συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έτσι ώστε ένα πυροσβεστικό όχημα να βρίσκεται μόνιμα μέσα στο χώρο του πάρκου, μία από τις υδροφόρες είτε του ΑΣΔΑ είτε των όμορων δήμων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα γύρω από το Πάρκο και τέλος αν χρειασθεί θα επεκταθεί η αποψίλωση που έχει ήδη κάνει ο ΑΣΔΑ στον περιβάλλοντα του πάρκου χώρο, κατόπιν υπόδειξης από το Σύλλογο και σε άλλα σημεία.
Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις ώστε να απαιτηθεί σταθερή και νομοθετημένη κρατική χρημα-τοδότηση για να γίνει πράξη το όραμα για το μέλλον του Πάρκου, που συνοψίζεται στην ανάδειξή του σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου, οικολογίας, περιβαλλοντικής επιμόρφωσης, πολιτισμού και αναψυχής.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.