Νέα για το Περιβάλλον

Στις 7 Απριλίου η Δενδροφύτευση του Α.Σ.Δ.Α. στο Ποικίλο Ορος



Στο Πάρκο Νεολαίας, στο Χαϊδάρι

«Το Ποικίλο Όρος μπορεί να ξαναπρασινίσει»! Με αυτό το σύνθημα ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας συνεχίζει την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και χρόνια για την ανάπλαση του Ποικίλου Όρους, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο δενδροφυτεύσεων του βουνού που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα ζωής για ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα.
Σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών και τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και με την ενεργητική συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από γυμνάσια της περιοχής, ο Α.Σ.Δ.Α. επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να απαντήσει, όχι μόνο στον Ιερό Ναό Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» αλλά και σε όσους άλλους επίδοξους καταπατητές απειλούν με τις παράνομες διεκδικήσεις τους ή επιβουλεύονται με διάφορους τρόπους, χιλιάδες στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης στο Ποικίλο Όρος.
Αυτή τη φορά, σειρά έχει η περιοχή του βουνού όπου βρίσκεται το Πάρκο Νεολαίας, στο Χαϊδάρι.
Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2006 και ώρα 10:00πμ και για το λόγο αυτό οι μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα μεταφερθούν από τα Σχολεία τους προς το χώρο του βουνού και αντιστρόφως, με λεωφορεία που έχει ήδη μισθώσει ο Α.Σ.Δ.Α. Η όλη διαδικασία της φύτευσης θα γίνει με τη βοήθεια και την επίβλεψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού του Α.Σ.Δ.Α. που θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α., «στους στόχους αυτής της φιλόδοξης πρωτοβουλίας του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με την υποστήριξη της Νομαρχίας Αθηνών, συμπεριλαμβάνονται: η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού ως μέσο για την απόκρουση των σχεδίων των καταπατητών για την οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίησή του καθώς και η προστασία, η οικολογική ανασυγκρότηση και η ανάπλαση του Ποικίλου Όρους». 
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.