Νέα για το Περιβάλλον

Πρότυπο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας

 

Λειτουργεί με ευθύνη του Α.Σ.Δ.Α. και συγχρηματοδότηση της Ε.Ε

 

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει σε λίγες μέρες το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας  που δημιουργήθηκε με ευθύνη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενημέρωσης «EUROPE DIRECT».
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Παναγιώτης Μπιτούνης «η λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας είναι ένα ζωντανό και καθημερινό παράδειγμα χρησιμοποίησης των νέων τεχνολογιών για την ενημέρωση, την άμεση πληροφόρηση και πρόσβαση κάθε πολίτη σε μια σειρά από ευρωπαϊκές δράσεις, αποφάσεις και πολιτικές που όλο και περισσότερο επηρεάζουν την καθημερινότητά του. Διευρύνουμε τις ευκαιρίες πληροφόρησης των πολιτών γιατί τις θεωρούμε μέσο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σπάμε τα τείχη της ψηφιακής απομόνωσης. Προσπαθούμε να φέρουμε πιο κοντά στον απλό κάτοικο της Δυτικής Αθήνας την «Κοινωνία της πληροφορίας». Δίνουμε τη δική μας μάχη για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, μιας νέας μορφής διάκριση που χαρακτηρίζει κοινωνίες και κράτη, ολόγυρα στον πλανήτη».
Στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας  που λειτουργεί στα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. στο Περιστέρι. παρέχεται ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, την κοινοτική νομοθεσία. Οι επισκέπτες του μπορούν ακόμη να ενημερωθούν, μέσω του δορυφορικού τηλεοπτικού προγράμματος «Europe by Satellite», σε μια από τις 20 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ταυτόχρονη μετάφραση, ή να έχουν πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. στο διαδίκτυο, μέσω διαθέσιμων ηλεκτρονικών υπολογιστών του Κέντρου. Χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν on line και από τις εξειδικευμένες βάσεις δεδομένων. Μάλιστα ο Α.Σ.Δ.Α. έχει ήδη δημιουργήσει βάση η δεδομένων για τον τοπικό και διαδημοτικό τύπο της Δυτικής Αθήνας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη λειτουργία ειδικής βάσης που θα εμπλουτίζεται διαρκώς με ερωτήματα που θα υποβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες.
Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού ο ΑΣΔΑ, δημιούργησε πρόσφατα ιστοσελίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας που βρίσκεται στο δικτυακό τόπο: www.asda.gr/europedirect. Όσοι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μπορούν, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, να πληροφορηθούν τα τελευταία ευρωπαϊκά νέα, να μάθουν που και πως λειτουργούν τα υπόλοιπα δίκτυα Europe Direct  ανά την Ελλάδα, να συνδεθούν με τις ιστοσελίδες των σημαντικότερων εθνικών και κοινοτικών Φορέων, να αναζητήσουν νέες πηγές  εγχώριας ή ευρωπαϊκής πληροφόρησης για τις δυνατότητες εργασίας ή σπουδών, να πληροφορηθούν για όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας, τηλεφωνικά (τηλ. 210 – 5745826), ηλεκτρονικά (e – mail: europedirect@asda.gr), με  fax (210 – 5759547) ή να το επισκέπτονται στη διεύθυνση του ΑΣΔΑ (Εθνικής Αντιστάσεως 65 – Περιστέρι, 2ος όροφος)
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.