Νέα για το Περιβάλλον

Προγραμματική Σύμβαση Α.Σ.Δ.Α. – Νομαρχίας Αθήνων για την Αναδάσωση του Ποικίλου Όρους



Στον Α.Σ.Δ.Α και το Ποικίλο Όρος η Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς κ. Φ. Γεννηματά

Η προσπάθεια για να πρασινίσει το Ποικίλο Όρος συνεχίζεται με πιο εντατικούς ρυθμούς! Ήδη, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψαν ο Α.Σ.Δ.Α. και η Νομαρχία Αθηνών αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία, να φυτευτούν 20.000 δένδρα στο Ποικίλο Όρος. Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Υπερνομάρχου Αθηνών – Πειραιώς κ. Φ. Γεννηματά στον Α.Σ.Δ.Α, την Τετάρτη 30/8/2006.
Την κ. Γεννηματά που συνοδευόταν από τον Νομάρχη Αθήνας κ. Γ. Σγουρό, υποδέχτηκαν στα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη και τον Αντιπρόεδρο κ. Μ. Πετρόπουλο καθώς και οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας κ. Λ. Μίχος, Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος, Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος και Χαϊδαρίου κ. Κ. Ντηνιακός.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Π. Μπιτούνης, αφού καλωσόρισε την κ. Φ. Γεννηματά στη Δυτική Αθήνα, την ενημέρωσε για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα  προβλήματα της περιοχής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία και την οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.
«Το Ποικίλο Όρος απειλείται από την δράση των καταπατητών, από τις παράνομες και εγκληματικές διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας αλλά εμείς είμαστε βέβαιοι ότι σ’ ένα αρραγές μέτωπο με την Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, όχι μόνο ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια των καταπατητών αλλά και με την κοινή μας δράση συμβάλλουμε ώστε να υλοποιηθεί ο μακρόπνοος στόχος της οικολογικής ανασυγκρότησης του βουνού», τόνισε ο κ. Μπιτούνης.
Αμέσως μετά οι κ.κ. Π. Μπιτούνης, Φ. Γεννηματά και Γ. Σγουρός, μαζί με Δημάρχους, Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής. επισκέφτηκαν το Ποικίλο Όρος στη θέση «Παλαιά πεδία Βολής» απ’ όπου η Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς κ. Φ. Γεννηματά δήλωσε με έμφαση : «Εμείς δε λέμε λόγια. Με έργα προστατεύουμε τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Μαζί με τον Α.Σ.Δ.Α. , τους Δημάρχους και τα Σχολεία της περιοχής ξεκινήσαμε αυτήν την  αναδάσωση στο Ποικίλο Όρος με δικούς μας πόρους γιατί θέλουμε και είναι χρέος μας να μάθουμε τα παιδιά μας να προστατεύουν το δάσος».
Η κ. Φ. Γεννηματά τόνισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια η Νομαρχία Αθήνας δαπάνησε πάνω από 20.000.000 € για έργα υποδομής και αναπλάσεις στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και πρόσθεσε ότι η Υπερνομαρχία διεκδικεί δυναμικά, μαζί με όλους τους Δημάρχους της περιοχής την απόδοση των Στρατοπέδων της Δυτικής Αθήνας στους κατοίκους της.
Τέλος, ο Νομάρχης Αθήνας κ. Γ. Σγουρός, αναφερόμενος στην Προγραμματική Σύμβαση της Νομαρχίας με τον Α.Σ.Δ.Α. δήλωσε ότι παρά την διαπιστωμένη κυβερνητική αδιαφορία για την αναδάσωση της περιοχής, η Νομαρχία Αθήνας χρηματοδοτεί τον Α.Σ.Δ.Α. με 250.000 € ώστε με τη φύτευση 20.000 δένδρων ν’ αλλάξει σημαντικά η συνολική εικόνα της περιοχής.
Στη συνάντηση ήταν επίσης  παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας κ. Α. Κουντούρης, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Θ. Αρβανίτης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αιγάλεω  κ. Χ. Καρδαράς, Ιλίου  κ. Ν. Ζενέτος και Περιστερίου  κ. Κ. Λαλένης καθώς επίσης Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της περιοχής.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.