Νέα για το Περιβάλλον

Πλουσιότερο Κατά 5.000 Δένδρα το Ποικίλο Όρος



Μεγάλη επιτυχία της δενδροφύτευσης που συνδιοργάνωσαν ο ΑΣΔΑ με τον ΣΚΑΪ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δενδροφύτευση στο Ποικίλο Όρος που συνδιοργάνωσαν ο ΑΣΔΑ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στη θέση Παλαιά Πεδία Βολής. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές από σχολεία της Δυτικής Αθήνας, φυτεύτηκαν 5.000 δέντρα σε μια έκταση 60 περίπου στρεμμάτων. Η βροχή που είχε προηγηθεί αποτελούσε ευνοϊκό παράγοντα για να ριζώσουν τα μικρά δέντρα και με την τακτική άρδευση της περιοχής που έχει προγραμματιστεί, είναι βάσιμη η ελπίδα ότι σε λίγα χρόνια η έκταση θα είναι και πάλι δασωμένη.
Επικεφαλής των συνεργείων του ΑΣΔΑ από γεωπόνους και τεχνικό προσωπικό που συντόνιζαν τη δενδροφύτευση ήταν ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης και ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Αρβανίτης. Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Δήμαρχος Καματερού Νικήτας Καμαρινόπουλος, η Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου. Τον Δήμο Περιστερίου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος, Νεκταρία Ευσταθιάδου. Ακόμη συμμετείχαν ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Δημητρακόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αιγάλεω, Χρήστος Καρδαράς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Περιστερίου, Κώστας Λαλένης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων που συμμετέχουν στον ΑΣΔΑ.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Νίκος Σαράντης τόνισε: «Είναι διαρκής η φροντίδα και η αγωνία του ΑΣΔΑ για την οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους, την προστασία του από κάθε είδους απειλές, τη συστηματική αναδάσωση του και την αποτελεσματική πυροπροστασία του.

Συγχαίρω τον ΣΚΑΪ για την πρωτοβουλία του, με την επικοινωνιακή δύναμη που διαθέτουν, τα ΜΜΕ μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Σήμερα έχουμε μαζική συμμετοχή εθελοντών από περιβαλλοντικές κινήσεις, κοινωνικούς φορείς και βέβαια των μαθητών από τα σχολεία της περιοχής, που μαθαίνουν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να αγαπούν το βουνό, να αποκτούν βιωματική σχέση μ’ αυτό και να το προστατεύουν. Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελεί βασικό στοιχείο ενός σύγχρονου ήθους και πολιτισμού.
Ευχαριστούμε τα στελέχη των υπηρεσιών όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας που με την εργασία τους έκαναν εφικτή τη σημερινή δενδροφύτευση και που θα συνεχίσουν να φροντίζουν την περιοχή ώσπου τα νεαρά δένδρα να μπορούν να ζήσουν από μόνα τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι το Ποικίλο Όρος να πρασινίσει ξανά σε όλη του την έκταση.»
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.