Νέα

Πεζοπορία Μαθητών στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο



Με έναν πρωτότυπο τρόπο γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.).
Σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Αθήνας οργανώνει πεζοπορία στο Ποικίλο Όρος, το βουνό που περικλείει τους 10 Δήμους – μέλη του.
Έτσι την Παρασκευή 4 Ιουνίου, παραμονή του εορτασμού της ημέρας του Περιβάλλοντος, μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Δυτικής Αθήνας θα ξεκινήσουν στις 09.00 π.μ. από τον Προφήτη Ηλία στο Ίλιον και μέσω δασικού πεζόδρομου θα καταλήξουν, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.
Η πρωτοβουλία αυτή του Α.Σ.Δ.Α. εντάσσεται στην προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νεολαίας της περιοχής που αποτελεί βασικό στόχο του Συνδέσμου από τα πρώτα χρόνια ίδρυσής του, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και δεν είναι η μόνη.
Ο Α.Σ.Δ.Α. στηρίζει ποικιλοτρόπως, ηθικά και οικονομικά, περιβαλλοντικές μαθητικές ομάδες, διοργανώνει στο τέλος κάθε χρόνου εκπαιδευτικές εξορμήσεις για το μάζεμα της ελιάς στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, στα όρια των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, ενώ ταυτόχρονα οι μικροί μαθητές στηρίζουν έμπρακτα το πρόγραμμα δενδροφύτευσης, αναδάσωσης και υιοθεσίας επιλεγμένων εκτάσεων στο Ποικίλο Όρος, δίνοντας ένα ξεχωριστό περιεχόμενο στην έννοια του εθελοντισμού.
Η πεζοπορία των μαθητών στο Ποικίλο Όρος την Παρασκευή 4/6 δεν είναι βέβαια το τέλος αφού ο Α.Σ.Δ.Α., συνεχίζοντας την προσπάθεια για την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στοχεύει τώρα στη διοργάνωση, για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2004, διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους με θέμα : “Ποικίλο Όρος – Περιβάλλον”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.