Νέα για το Περιβάλλον

Παρεμβάσεις Ζώης της Νομαρχίας Αθήνας σε Συνεργασία με τον ΑΣΔΑ



Παρεμβάσεις ζωής που αλλάζουν σιγά – σιγά το τοπίο της υποβάθμισης της Δυτικής Αθήνας πραγματοποιεί η Νομαρχία της Αθήνας βάσει Προγραμματικών Συμβάσεων που έχει υπογράψει με τον ΑΣΔΑ.
Αυτή τη στιγμή προχωρούν έργα αναπλάσεων και ενίσχυσης του πρασίνου σε 4 Δήμους της Δυτικής Αθήνας: το Αιγάλεω, την Πετρούπολη, το Καματερό και το Χαϊδάρι συνολικού ύψους 3.251.000,00 €.
Συγκεκριμένα:
  • Στο Αιγάλεω ο ΑΣΔΑ προχωρά την ανάπλαση του Άλσους Μπαρουτάδικου με χρηματοδότηση ύψους 1.084.680 €.
  • Στην Πετρούπολη υλοποιείται η «Πράσινη διαδρομή Πετρούπολης», έργο που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία της Αθήνας με 1.087.361,00 €.
  • Στο Καματερό η Νομαρχία της Αθήνας διαμορφώνει την «Πράσινη διαδρομή Καματερού». Η διαμόρφωση θα κοστίσει συνολικά 878.918,00 €.
  • Τέλος στο Χαϊδάρι και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές του Ποικίλου Όρους, πραγματοποιούνται συμπληρωματικές φυτεύσεις με χρηματοδότηση της Νομαρχίας προς τον ΑΣΔΑ που αγγίζει τα 200.000,00 €.
  • Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με την Προγραμματική Σύμβαση ύψους 250.000 € που έχουν πρόσφατα υπογράψει ο ΑΣΔΑ με τη Νομαρχία της Αθήνας, για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους με 20.000 δέντρα μέσα στην επόμενη διετία, υπηρετούν τον κοινό στόχο της οικολογικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Αθήνας και αναδεικνύουν τη σημασία που έχει πλέον η διαδημοτική συνεργασία αλλά και η κοινή δράση ανάμεσα στην Τοπική και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
    Αναφερόμενος στα έργα που υλοποιεί ο ΑΣΔΑ με χρηματοδότηση της Νομαρχίας της Αθήνας, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης δήλωσε: « Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις πνοής που χρηματοδοτούνται από τη Νομαρχία της Αθήνας και αποδεικνύουν με πράξεις και όχι λόγια το πραγματικό ενδιαφέρον της Υπερνομάρχη Αθήνας – Πειραιά κας Φ. Γεννηματά και του Νομάρχη Αθήνας κ. Γ. Σγουρού για την περιοχή μας. Είναι έργα που αναβαθμίζουν το περιβάλλον, εκσυγχρονίζουν τις κοινωνικές υποδομές και εν τέλει βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.»
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.