Νέα για το Περιβάλλον

Πανηγυρική Επανεκλογή του Λάμπρου Μίχου στην Προεδρία του Α.Σ.Δ.Α.



Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος επανεξελέγη Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν στο Περιστέρι την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Σπ. Μίχου, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε την προηγούμενη διετία αλλά και την ανάγκη να συνεχιστεί με πιο γοργά βήματα ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΑΣΔΑ, που αποτελείται από 57 εκλεγμένους αντιπροσώπους – Δημοτικούς Συμβούλους από τους 10 Δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ, ανανέωσε την εμπιστοσύνη του επανεκλέγοντας ως Αντιπρόεδρο του ΑΣΔΑ, αναγνωρίζοντας την προσφορά στη διεκδίκηση αλλά και στο έργο, τον Θεόδωρο Αρβανίτη, Δημοτικό Σύμβουλο του Περιστερίου όπως επίσης και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Νίκο Σαράντη, Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων, Νικήτα Καμαρινόπουλο, Δήμαρχο Καματερού, Ιωάννη Μελά, Δημοτικό Σύμβουλο Κορυδαλλού, Κων/νο Χριστόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Πετρούπολης και Χαράλαμπο Πετρόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Ιλίου.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α., ο κ. Λ. Μίχος τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Είναι σημαντικό που σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ, αναγνωρίζοντας την προσφορά όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ανανέωσε τη θητεία μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη τους στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια. Μια προσπάθεια που φέρνει ήδη απτά αποτελέσματα και στοχεύει πάντοτε τόσο στην βελτίωση των υποδομών όσο και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας. Με πιο γοργούς ρυθμούς, με αποτελεσματικό σχεδιασμό, με την ολόπλευρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Α.Σ.Δ.Α. μαζί με τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και την υποστήριξη ενός δυναμικού, όπως αποδείχθηκε, κινήματος ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να προτείνουμε με μοναδικά κριτήρια τα συμφέροντα των πολιτών που εκπροσωπούμε, την αγωνία των απλών ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή και την πίστη σε μια ζωντανή, σύγχρονη και μαχητική Αυτοδιοίκηση. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος αλλά οι δυνάμεις αυτής της περιοχής θέτουν στόχους, δίνουν τις μάχες με ενότητα και αποφασιστικότητα και στο τέλος κερδίζουν καθώς γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό απ’ το να μάχεσαι για ν’ αλλάξεις τον κόσμο. Είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα επιτύχει η προσπάθεια αυτή για να αλλάξει το πρόσωπο της Δυτικής Αθήνας. Οι στόχοι επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, όπως της απομάκρυνσης των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων, της εγκατάλειψης του Πάρκου ¨ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ¨, της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα, της απομάκρυνσης των φυλακών Κορυδαλλού, της οικολογικής ανασυγκρότησης του Ποικίλου Όρους, της λειτουργίας των χωματερών, της υστέρησης σε αντιπλημμυρικές υποδομές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, της δημιουργίας εμπορευματικού λιμανιού στο Σκαραμαγκά, της κατασκευής εργοστάσιου παραγωγής ρεύματος στην Χαλυβουργική, πρέπει να προωθηθούν αταλάντευτα.
Θέλουμε να κερδίσουμε τους στόχους μας για την υγεία με την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», να τελειώσουν οι υποδομές στην Παιδεία, να βοηθήσουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πρόβλημα της ανεργίας, που είναι μεγαλύτερο από όλες περιοχές της Αττικής, ενώ θα δώσουμε την βοήθειά μας στα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών και την κοινωνική ένταξή τους με τις καλύτερες συνθήκες.Κεντρικός μας στόχος για να πετύχουμε όλα αυτά είναι η υποταγή του στενού τοπικού και δημοτικού συμφέροντος στις ευρύτερες ανάγκες της Δυτικής Αθήνας. Ο ΑΣΔΑ μπορεί και πρέπει να εξυπηρετήσει αυτόν τον στόχο.»
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.