Νέα

Παναγιώτης Μπιτούνης: Στον Ελαιώνα η Νέα Λυρική Σκηνή



Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΙΓΑΛΕΩ 21ος ΑΙΩΝΑΣ, κ. Παναγιώτης Μπιτούνης, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού κ. Κ. Καραμανλή για την κατασκευή σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Διάβασα τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού κ. Κ. Καραμανλή για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέο σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η δέσμευση αυτή περιέχεται άλλωστε και στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να προτείνω στον Πρωθυπουργό, η ανέγερση του νέου κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να γίνει σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας: στο χώρο του Ελαιώνα!
Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αποδείξει εμπράκτως η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός πως η περιβαλλοντική,κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας δεν είναι λόγια κενά περιεχομένου,πως οι προεκλογικές υποσχέσεις μπορούν να μετατρπούν σε μετεκλογικές πράξεις με συγκεκριμένα έργα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Ο Ελαιώνας, μια περιοχή στα όρια του Δήμου της Αθήνας,ανάμεσα στο Αιγάλεω, το Περιστέρι, τον Ταύρο και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη αποτέλεσε για χρόνια ολόκληρα χώρο υποδοχής κάθε οχλούσας και ρυπαίνουσας χρήσης του Λεκανοπεδίου. Ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για τον Ελαιώνα, παλεύουν για την συνολική αναβάθμιση τηςπεριοχής. Για να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι (απότο Δ΄Κ.Π.Σ) , ώστε να προχωρήσουν οι πράξεις εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος του 1995. Για να πάψει ο Ελαιώνας να αποτελεί το «σκουπιδοτενεκέ» ολόκληρου του λεκανοπεδίου.
Εδώ σε αυτόν το χώρο που η αναμόρφωσή του αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την οικολογική και οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας, σε αυτό το χώρο που μπορεί να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου μαζί με άλλες κοινωφελείς χρήσεις , μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σημαντικές πολιτιστικές υποδομές όπως το νέο σύγχρονο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας περιμένουν συγκεκριμένες πράξεις για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.
Ας τολμήσει ο Πρωθυπουργός και να γνωρίζει πως η Αυτοδιοίκηση θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της Δυτικής Αθήνας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.