Νέα για το Περιβάλλον

Ο Α.Σ.Δ.Α. Στηρίζει τον Πολιτισμό στη Δυτική Αθήνα!



Έξι χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Πολιτισμού

Ουσιαστική είναι η συμβολή του Α.Σ.Δ.Α. στην πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας. Με «όχημα» το Γραφείο Πολιτισμού του Α.Σ.Δ.Α. που συμπλήρωσε ήδη 6 χρόνια ζωής, πραγματοποιείται με σοβαρότητα και συνέπεια μια υπεύθυνη προσπάθεια προαγωγής της διαδημοτικής πολιτιστικής συνεργασίας, στήριξης του καλλιτεχνικού δυναμικού της Δυτικής Αθήνας αλλά και ανάδειξης της δουλειάς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης: «ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της περιοχής μας διεκδικούν την ολόπλευρη πολιτιστική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας. Κεντρικός στόχος μιας σύγχρονης, ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης στρατηγικής για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της, παραμένει για εμάς η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων στα αγαθά της τέχνης και του πολιτισμού».
Ο κ. Π. Μπιτούνης θεωρεί ως σημαντικότερη τομή την κατοχύρωση μόνιμων και διαρκών διαδημοτικών, πολιτιστικών θεσμών όπως η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας ή το Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας. «Οι θεσμοί αυτοί λειτουργούν ως χώροι συνάντησης διαφορετικών πολιτιστικών ρευμάτων και ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας του καλλιτεχνικού δυναμικού της Δυτικής Αθήνας και ως τέτοιοι έχουν κατά τη γνώμη μας ανεκτίμητη αξία», τονίζει ο κ. Π. Μπιτούνης.
Πλούσιος είναι ο απολογισμός των δράσεων του Γραφείου Πολιτισμού του Α.Σ.Δ.Α. Ανάμεσα στους σημαντικότερους σταθμούς της πολιτιστικής δράσης του Α.Σ.Δ.Α. θα μπορούσε κανείς να σταθεί ενδεικτικά:
  • Στην έκδοση της «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΝΕΑΔΑΣ» του διαδημοτικού περιοδικού του Α.Σ.Δ.Α. για τον πολιτισμό που συμπλήρωσε ήδη έξι χρόνια ζωής και 21 τεύχη. Στο περιοδικό έχουν πρόσβαση και οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://enneada.asda.gr
  • Στις μελέτες και τις έρευνες που έχει ήδη πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα ο Α.Σ.Δ.Α. και αφορούν:Στην καταγραφή των Πολιτιστικών και Εθνικοτοπικών Συλλόγων, των Εικαστικών καλλιτεχνών, των Λογοτεχνών, των Δημοτικών Ωδείων και των Μουσικών Σχολών της Δυτικής Αθήνας.
  • Στη διοργάνωση της Διαδημοτικής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας. Η 1η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας διοργανώθηκε το 2000 με τη συμμετοχή 70 καλλιτεχνών. Η 2η το 2002 με 130 συμμετοχές καλλιτεχνών και περίπου 8.000 επισκέπτες. Η 3η το 2003 με 156 συμμετοχές και 10.000 επισκέπτες και η 4η το 2005, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας, με 202 καλλιτεχνικούς συμμετέχοντες και πάνω από 20.000 επισκέπτες.
  • Στη διοργάνωση το 2001 της 1ης Διαδημοτικής Έκθεσης Παιδικής Τέχνης, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Εικαστικά Εργαστήρια της Δυτικής Αθήνας.
  • Στη διοργάνωση από την «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΝΕΑΔΑ» του 1ου και 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δυτικής Αθήνας το 2002 και 2003 αντιστοίχως.
  • Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας, από τις 18 – 29 Μαΐου 2005, στο πλαίσιο του οποίου λειτούργησαν:
  •     °  Η 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών.
        °  Ο 3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης – Διηγήματος.
        °  Η 2η Έκθεση Παιδικής Τέχνης και Δημοτικών Εικαστικών Εργαστηρίων.
        °  Η 1η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Ωδείων και Χορωδιών.

  • Στη δημιουργία «Βιβλιοθήκης Δυτικής Αθήνας» με βιβλία που έχουν εκδώσει λογοτέχνες της Δυτικής Αθήνας και τέλος,
  • Στη δημιουργία ειδικού banner στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Δ.Α. (www.asda.gr) με τίτλο «Πολιτιστικά Δρώμενα των Δήμων της Δυτικής Αθήνας» για την προβολή κάθε μορφής πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων και άλλων Φορέων της περιοχής μας.
  • © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.