Νέα για το Περιβάλλον

Ο Α.Σ.Δ.Α. Οργανώνει την Πυροπροστασία του Ποικίλου Ορους



Δυναμικά μπαίνει και φέτος ο Α.Σ.Δ.Α. στη μάχη για την προστασία του Ποικίλου Όρους από τις πυρκαγιές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας οργανώνει την πυροπροστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου με την πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού δασοφυλάκων αλλά και τη στήριξη εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας.
Το όρος Αιγάλεω – Ποικίλο, ίσως ο σημαντικότερος πνεύμονας ζωής της Δυτικής Αθήνας, φυλάσσεται καθημερινά και για διάστημα που καλύπτει ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο και ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα «υψηλού κινδύνου». (Ιούνιος – Σεπτέμβριος).
Τις ανάγκες άμεσης επικοινωνίας του εποχικού προσωπικού φύλαξης και επιτήρησης του βουνού, καλύπτει με 20 καρτοκινητές συσκευές η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «TIM» που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Α.Σ.Δ.Α.
Με δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος τονίζει το εξής:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η TIM ανταποκρίνεται με προθυμία στο κάλεσμά μας για την κάλυψη αναγκών επικοινωνίας του προσωπικού του Α.Σ.Δ.Α. που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη του Ποικίλου Όρους από τις πυρκαγιές. Η ευγενική αυτή χορηγία της TIM αναδεικνύει τη συστηματική οικολογική της ευαισθητοποίηση για την προστασία μιας ανεκτίμητης πηγής δασικού πλούτου όπως είναι για τη Δυτική Αθήνα το όρος Αιγάλεω – Ποικίλο. Ως Αντιπρόεδρος αλλά  και εκ μέρους του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη  και  της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, θέλω να ευχαριστήσω την TIM και να εκφράσω την πεποίθηση πως η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχισθεί και στο μέλλον». 
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.