Νέα για το Περιβάλλον

Ο Α.Σ.Δ.Α. Επεκτείνει το Δίκτυο Πράσινη Διαδρομή Δυτικής Αθήνας



Ολοκληρώθηκαν τρεις νέες υπερσύγχρονες πλατείες στο Δήμο Ζεφυρίου

Επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς το Δίκτυο «Πράσινη Διαδρομή Δυτικής Αθήνας» με τρεις νέες υπερσύγχρονες πλατείες που κατασκευάστηκαν από τον Α.Σ.Δ.Α. και παραδόθηκαν ήδη στους κατοίκους του Ζεφυρίου.
Ειδικότερα, πρόκειται για την πλατεία «Γ. Λαμπράκη», την πλατεία επί της οδού Τζων Κένεντυ και την πλατεία που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου 188 Α. Οι παρεμβάσεις του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας περιλαμβάνουν – και στις τρεις περιπτώσεις – πλακοστρώσεις, κατασκευή και φύτευση παρτεριών, παγκάκια καθώς και εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης. Επιπλέον, στην πλατεία «Γ. Λαμπράκη» εκσυγχρονίστηκε η υπάρχουσα παιδική χαρά με αντικατάσταση των παλαιών οργάνων και δημιουργήθηκε πέργκολα και νέο βάθρο για το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, ενώ στην πλατεία του Ο.Τ. 188 Α κατασκευάστηκε ένας νέος, καλαίσθητος χώρος παιδικής αναψυχής.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος: «οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου δεν είναι άσχετες από την προώθηση του κεντρικού οράματος του Α.Σ.Δ.Α. για την ανάδειξη της Δυτικής Αθήνας σε αστική περιοχή μητροπολιτικού χαρακτήρα με την εφαρμογή περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών».
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. προσθέτει ότι: «κεντρικός άξονας των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο Σύνδεσμος είναι η προώθηση ενός νέου «πράσινου» αναπτυξιακού μοντέλου που αναδεικνύει παντού τις «πράσινες» τεχνολογίες και υπηρεσίες, ενός μοντέλου στηριζόμενου σε «πράσινες» παρεμβάσεις και πρότυπες υποδομές σε ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, με προτεραιότητα τις πλέον ευαίσθητες περιοχές όπως το Ζεφύρι».
Για το ίδιο θέμα, η Δήμαρχος Ζεφυρίου επισημαίνει ότι : «Για μία ακόμη φορά ο ΑΣΔΑ στηρίζει με τις παρεμβάσεις του το Δήμο μας. Άλλωστε η ολοκλήρωση της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» που προσέφερε στους δημότες μας τρεις ανανεωμένους υπέροχους χώρους πρασίνου, είναι συνέχεια της παρέμβασης του Συνδέσμου στο Δήμο, που πριν λίγα χρόνια ολοκλήρωσε την κατασκευή του Διαδημοτικού Πάρκου «Κώστας Λιάρος» στην είσοδο της πόλης μας, που άλλαξε την εικόνα της και βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξή της»
Και πρόσθεσε : «οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ, το συνάδελφο Δήμαρχο και φίλο Λάμπρο Μίχο για τη βοήθεια, τη στήριξή του και το προσωπικό ενδιαφέρον του για τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν το Δήμο μας που χρήζει βοήθειας και στήριξης για να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να προσφέρει στους πολίτες του την ποιότητα ζωής που δικαιούνται».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.