Νέα

Ο ΑΣΔΑ Συμμετέχει στις Κινητοποιήσεις των Δήμων για την Υπεράσπιση των Πολιτών και του Κοινωνικού Κράτους



Οι συνεχείς περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης απειλούν άμεσα πλέον τους Δήμους και τις υπηρεσίες που αυτοί προσφέρουν στους πολίτες με κλείσιμο. Αν συμβεί αυτό οι αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα των κατοίκων θα είναι πολύ σοβαρές. Οι Δήμοι υλοποιούν σήμερα μια σειρά κοινωνικές λειτουργίες και κοινωφελείς δραστηριότητες, από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ μέχρι τα ΚΕΠ και την καθαριότητα, χωρίς τις οποίες οι πόλεις μας θα γίνουν αβίωτες.
Τα προβλήματα και οι δίκαιες διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Στην περιοχή μας το κοινωνικό έργο των Δήμων είναι αναντικατάστατο μέσα στη συγκυρία της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ενώ τυχόν κατάρρευση των δημοτικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα που κυρίως κατοικούν στην Δυτική Αθήνα.
Οι Δήμοι της Αττικής, υπερασπιζόμενοι την εξυπηρέτηση των πολιτών και τους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, αποφάσισαν διήμερη κινητοποίηση στις 29 και 30 Αυγούστου με κλείσιμο των ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 11:00 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινούν οι Δήμοι, που μόνο γνώμονα έχει τα συμφέροντα και τα δίκαια των συμπολιτών μας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.