Νέα

Ο ΑΣΔΑ στο Πλευρό του Λαού της Αγ. Βαρβάρας



Να αποτραπούν τα σχέδια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τσιμεντοποίηση Δημόσιας έκτασης 50 στρεμμάτων

Στο πλευρό του λαού της Αγ. Βαρβάρας τάσσεται ο Α.Σ.Δ.Α. για να αποτραπούν τα σχέδια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τσιμεντοποίηση Δημόσιας έκτασης 50 στρεμμάτων που περιβάλλει τον Ιερό Ναό της Αγ. Βαρβάρας.
Ο Α.Σ.Δ.Α. με απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής υποστηρίζει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγ. Βαρβάρας για την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο ώστε να διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος προς όφελος των πολιτών της Αγ. Βαρβάρας.
Σε ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α. αναφέρεται ότι: “προκαλεί έκπληξη και αγανάκτηση ταυτόχρονα, το επιχειρούμενο έγκλημα σε βάρος της ποιότητας ζωής του λαού της Αγ. Βαρβάρας.
Η απόφαση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανεγείρει πολυώροφα κτίρια με γραφεία, καταστήματα και διαμερίσματα σε έναν χώρο που για 50 τουλάχιστον χρόνια αποτελεί τόπο αναψυχής, περιπάτου και πρασίνου για τους κατοίκους, αποτελεί πρόκληση για το κοινό λαϊκό αίσθημα.
Οι αποφάσεις αυτές της Εκκλησίας θα παραμείνουν απλές προθέσεις και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν γιατί τα “ιερά” αυτά σχέδια προσκρούουν στην αποφασιστική και καθολική αντίδραση του Δήμου, των φορέων και των κατοίκων της Αγ. Βαρβάρας αλλά και ευρύτερα του λαού της Δυτικής Αθήνας”.
Ο Α.Σ.Δ.Α. τονίζει ιδιαίτερα, πως “η επίμαχη έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή σε όλους τους πολίτες και αυτό κανείς και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να το παραβλέψει”.
Και η ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α συνεχίζει:
“Καλούμε την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος να κατανοήσει ότι με τις πράξεις της αυτές υπονομεύει τον ίδιο τον πνευματικό χαρακτήρα της Εκκλησίας. Η Εκκλησία οφείλει να αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο στον πνευματικό της ρόλο και στο κοινωνικό της έργο που σε πολλές περιπτώσεις είναι αξιόλογο. Η ενασχόλησή της με καθαρά “κοσμικά” ζητήματα οικονομικής διαχείρισης προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση.
Καλούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο που έχει και την ιδιότητα του Προέδρου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών που αναλαμβάνει και να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση που οδηγεί αναπότρεπτα σε τσιμεντοποίηση ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Δυτικής Αθήνας. Ίσως έτσι έχει μια τελευταία ευκαιρία, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να ανατρέψει την εικόνα μιας Εκκλησίας ξένης και εχθρικής απέναντι στους πολίτες, μιας Εκκλησίας που συμπεριφέρεται ως κοινός εργολάβος, δίνοντας την εντύπωση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το χρήμα και οι κάθε λογής υλικές απολαβές”.
Ο Α.Σ.Δ.Α. επισημαίνει τέλος, ότι όπως, χρόνια τωρα, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Φορείς και τους πολίτες, ματαίωσε διάφορα σχέδια για την τσιμεντοποίηση του χώρου των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου, έτσι μαζί με το λαό και τη Δημοτική Αρχή της Αγ. Βαρβάρας θα ανατρέψει και όποια άλλα σχέδια επιχειρούν να μετατρέψουν σε τσιμέντο όσο πράσινο απέμεινε στην περιοχή.
“Την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα θα δώσουμε όλοι βροντερό παρόν στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος της Αγ. Βαρβάρας στο χώρο της Αποστολικής Διακονίας (Παπαφλέσσα & Καραολή) για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να αντισταθούμε καθολικά απέναντι σε όσους, άλλοτε στο Ποικίλο Όρος και τώρα στην Αγ. Βαρβάρα επιχειρούν να κλέψουν την ανάσα μας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.