Νέα για το Περιβάλλον

Ομόφωνα Εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός του Α.Σ.Δ.Α.



Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο πριν την εκλογή της νέας Διοίκησης

Με την ψηφοφορία και την ομόφωνη έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας για το 2006, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου την Τετάρτη 2/5/2007. Ήταν το τελευταίο Συμβούλιο πριν την εκλογή της νέας Διοίκησης του Α.Σ.Δ.Α. που αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Μιλώντας προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης στάθηκε στην καλή οικονομική κατάσταση του Α.Σ.Δ.Α. που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του Οικονομικού Απολογισμού του έτους 2006 και προχώρησε σε έναν συνοπτικό απολογισμό της δράσης του Α.Σ.Δ.Α. κατά την περίοδο 1999-2006, με την ευκαιρία της λήξης της δεύτερης θητείας του στο αξίωμα του Προέδρου.
Ο κ. Μπιτούνης, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία και τη στήριξή τους, επεσήμανε αρχικά τη σημασία της διατήρησης του θεσμικού πλαισίου του Α.Σ.Δ.Α. με ειδική διάταξη στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που διασφάλισε, όπως είπε, την οικονομική αυτοδυναμία του Συνδέσμου.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα της Δυτικής Αθήνας που κατακτήθηκε όπως είπε μέσα από την κοινή δράση και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α.
Ο κ. Μπιτούνης χαρακτήρισε σημαντική για την πορεία του Α.Σ.Δ.Α. τη στήριξη του συνόλου των Δημάρχων της περιοχής και τόνισε ότι ο Σύνδεσμος σχεδίασε και υλοποίησε σημαντικά έργα σε κάθε Δήμο με γνώμονα την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις στο όρος Αιγάλεω –Ποικίλο και στη μάχη ενάντια στους καταπατητές του βουνού, τονίζοντας ότι χάρη στις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις του Α.Σ.Δ.Α. με τη συμβολή χιλιάδων μαθητών, η όψη του έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια.
Αναφερόμενος στους αγώνες που δόθηκαν, ο κ. Μπιτούνης χαρακτήρισε μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης την αποτροπή της εγκατάστασης των κεραιών της ραδιοφωνίας στο Ποικίλο Όρος και έκανε ειδική αναφορά στην ματαίωση των σχεδίων για την τσιμεντοποίηση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου, στις κινητοποιήσεις που ανάγκασαν την κυβέρνηση να σταματήσει την εναπόθεση της λυμματολάπης της Ψυτάλλειας στον ΧΥΤΑ Α. Λιοσίων και να ματαιώσει τα σχέδια για την κατάργηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας (πρώην «Λοιμωδών»).
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. σημείωσε τα θετικά αποτελέσματα της ενημερωτικής καμπάνιας του Α.Σ.Δ.Α. η οποία ευαισθητοποίησε, όπως είπε, τόσο τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας όσο και τους Βουλευτές της Β’ Αθηνών και οδήγησε στην κατάθεση στη Βουλή πλήθους επερωτήσεων για τα κρίσιμα προβλήματα της περιοχής. Ο κ. Μπιτούνης δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης το έργο του Α.Σ.Δ.Α. στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» και ζήτησε την παραχώρηση της χρήσης του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Α.Σ.Δ.Α. στους τομείς του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών, φέρνοντας ως ζωντανά παραδείγματα τη διοργάνωση των Διαδημοτικών Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας αλλά και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. αναφέρθηκε στη σημασία της τεράστιας επένδυσης, ύψους 10.000.000 €, στο πρώην εργοστάσιο της «ΒΙΟΦΙΑΛ» στο Ίλιον, αλλά και στο Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης Δυτικής Αθήνας που εντάσσεται στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και πρότεινε η νέα Διοίκηση να επικεντρώσει την προσπάθειά της στον περιορισμό των ενδογενών ανισοτήτων της Δυτικής Αθήνας, θέτοντας στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων στους Δήμους Ζεφυρίου και Καματερού.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις των μελών του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη ψηφοφορία για την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού του 2006.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.