Νέα

Ομιλία του Προέδρου του ΑΣΔΑ Παναγιώτη Μπιτούνη για τη ¨Μεταφορά Κεραιών στο Ποικίλο Ορος¨



Οπως γνωρίζετε η Δυτική Αθήνα αποτελεί την πιο παραμελημένη και υποβαθμισμένη περιοχή της Αττικής.
Εχει το θλιβερό προνόμιο να συγκεντρώνει ό,τι ενοχλεί και βλάπτει την υγεία και συμβάλει στην κακή ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Σε αυτή την περιοχή συγκεντρώθηκαν όλες οι ρυπογόνες και οχλούσες χρήσεις του Λεκανοπεδίου.
Εμείς που μένουμε σ΄αυτή την περιοχή είχαμε και έχουμε ένα όνειρο ¨στις πόλεις που εμείς κατοικούμε να μπορούμε και να ζούμε¨.
Εμείς που μένουμε σ΄αυτή την περιοχή είχαμε και έχουμε ένα όνειρο για το ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ.
Υπήρξαν εξαγγελίες του Πρωθυπουργού γι΄αυτό στο Περιστέρι.
Υπήρξαν εξαγγελίες του Υπουργού Γεωργίας.
Πιστέψαμε όσα μας είπαν.
Πιστέψαμε ότι το Ποικίλο Ορος και το Ορος Αιγάλεω θα πρασινίσει, ώστε να αποτελεί ανάσα ζωής, χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Σήμερα όμως διαπιστώνουμε μία ακόμη προσπάθεια υποβάθμισης.
Εχει αποφασιστεί η μεταφορά των κεραιών της ραδιοφωνίας από τον Υμηττό στο Ποικίλο Ορος και το Ορος Αιγάλεω.
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση αυτή που η μεθόδευσή της γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, παραπλανητικό και παράνομο.
Η κατασκευή πάρκου κεραιών στο Ποικίλο Ορος και το Ορος Αιγάλεω σε θέσεις που βρίσκονται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές θα προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.
Οι ευθύνες όσων προωθούν τέτοιες αποφάσεις είναι μεγάλες και η δική μας υποχρέωση να τις αποτρέψουμε, επιβεβλημένη.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη να παρέμβει, ώστε να υλοποιηθεί η κοινή Υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μεταφορά των κεραιών στη θέση ¨Αέρας¨ στην Πάρνηθα που είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές γιατί δεν αντέχει η Δυτική Αθήνα μια ακόμα ενέργεια υποβάθμισης που προκαλεί κίνδυνο γαι την υγεία των κατοίκων.
Εμείς μέχρι να αλλάξει η απόφαση της μεταφοράς στο Ποικίλο Ορος και στο Ορος Αιγάλεω, επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό, είναι θέμα ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων και γι΄αυτό θα κάνουμε ό,τι απαιτείται.
1. Θα κινηθούμε δικαστικά, γιατί θεωρούμε ότι η απόφαση είναι παράνομη.
2. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τους χώρους που πρόκειται να εγκατασταθούν οι κεραίες.
3. Θα προβούμε σε όποια ενέργεια κρίνεται κάθε στιγμή ενδεδειγμένη, ώστε να πείσουμε τους αρμόδιους ότι η απόφαση αυτή είναι επιβλαβής για την υγεία των κατοίκων.
4. Θα ενημερώσουμε τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας με κάθε δυνατό τρόπο για τον κίνδυνο που θα προκληθεί, αν τοποθετηθούν οι κεραίες.
Επισημαίνουμε ότι μια τέτοια απόφαση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε καν τις προϋποθέσεις που τίθενται για δημιουργία πάρκου κεραιών, που υλοποιείται ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας, που περιφρονεί την προσπάθεια αναβάθμισης που καταβάλλουμε, δίνει μήνυμα αρνητικής πολιτικής βούλησης και γι΄αυτό θα αντισταθούμε.
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2001, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και αντιπροσωπείες κατοίκων θα είμαστε στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ώστε να απαιτήσουμε τη μη υλοποίηση της απόφασης.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.