Νέα

Οι Πολίτες της Δυτικής Αθήνας στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης



Πρόγραμμα οργανωμένων επισκέψεων ανακοίνωσε ο Α.Σ.Δ.Α.

Πρόγραμμα οργανωμένων επισκέψεων των πολιτών της Δυτικής Αθήνας στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης αναμένεται να υλοποιήσει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακροπόλεως.
Στόχος του Α.Σ.Δ.Α. είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες της Δυτικής Αθήνας την ευκαιρία να επισκεφθούν το νέο Μουσείο ώστε να θαυμάσουν από κοντά τα αριστουργηματικά εκθέματα από την Αρχαϊκή και την Κλασική εποχή.
Το πρόγραμμα επισκέψεων αφορά σε πρώτη φάση 100 πολίτες από κάθε Δήμο-μέλος του Συνδέσμου, ενώ ο Α.Σ.Δ.Α. θα αναλάβει τα έξοδα μετάβασης και εισόδου τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Σε δήλωσή του με αφορμή την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, κ. Λ. Μίχος, αφού αναφέρεται στη διαχρονική προσπάθεια του Α.Σ.Δ.Α. για την προώθηση και την ανάδειξη του πολιτισμού στη Δυτική Αθήνα, τονίζει μεταξύ άλλων:”Σήμερα που το όραμα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη για την ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης έχει πλέον μετουσιωθεί σε χειροπιαστή πραγματικότητα, θέλουμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε αυτό γιατί επιδιώκουμε έτσι να ενισχύσουμε τους δεσμούς των πολιτών της Δυτικής Αθήνας με την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας. Γιατί προσδοκούμε η επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης να είναι για κάθε πολίτη μια συγκλονιστική ιστορική διαδρομή κάτω από το φως και τη λάμψη που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο η οικουμενικότητα του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για να δικαιωθεί επιτέλους ο αγώνας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο φυσικό τους χώρο“.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.