Νέα

Να Απομακρυνθούν Αμεσα οι Φύλακες Κορυδαλλού



Ο Α.Σ.Δ.Α. στηρίζει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας για το θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών Κορυδαλλού, με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους από ναρκωτικά μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα που εξακολουθούν να στεγάζονται στην πόλη.
Η ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α. έχει ως εξής :
“Τις τελευταίες μέρες γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης με θανάτους κρατουμένων από χρήση ναρκωτικών που διακινούνται μέσα (!) στα, κατ’ όνομα, “Σωφρονιστικά Καταστήματα” του Κορυδαλλού.
Επί χρόνια ολόκληρα συντηρείται μια νοσηρή πραγματικότητα που θέλει τις φυλακές να βρίσκονται μέσα στο κέντρο της πολύπαθης πόλης του Κορυδαλλού.
Επί χρόνια ολόκληρα μικρά παιδιά παίζουν και αθλούνται – το Δημοτικό Γυμναστήριο απέχει λιγότερο από 20 μέτρα από τις φυλακές – εξαναγκαζόμενα να συμβιώνουν με προσλαμβάνουσες παραστάσεις για τις οποίες τα ίδια τα παιδιά δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Την ίδια στιγμή ο υπερπληθυσμός των φυλακών θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών της περιοχής καθώς η ασφαλής φρούρηση των κρατουμένων τίθεται καθημερινά εν’ αμφιβόλω.
Επί χρόνια ολόκληρα παραβιάζεται κατάφορα ο Σωφρονιστικός Κώδικας και αυτός ο ίδιος ο σωφρονιστικός χαρακτήρας των φυλακών, όταν τα στοιχειώδη συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων καταπατούνται βάναυσα αφού υποχρεώνονται να “στοιβάζονται” κυριολεκτικά μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες που εκθέτουν διεθνώς τον πολιτισμό της χώρας μας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να έχει ακόμα κοπάσει η ηχώ των προεκλογικών εξαγγελιών του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, για “απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό”. Όταν ακόμα είναι νωπές οι μετεκλογικές δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα.
Ο Α.Σ.Δ.Α. καλεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να επιταχύνουν τις διαδικασίες αποπεράτωσης των νέων Σωφρονιστικών Καταστημάτων στις Σέρρες, τη Δράμα, τα Γρεβενά και το Δομοκό, ώστε να γίνει δυνατή η μεταφορά των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα να τηρήσει τις δικές του δεσμεύσεις προς τη Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού και να προχωρήσει στην απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη, στη βάση ενός συγκεκριμένου και ακριβούς χρονοδιαγράμματος που είναι επιτακτική ανάγκη να ανακοινωθεί άμεσα”.
Και η ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α καταλήγει:
“Η ανοχή και η αντοχή των πολιτών του Κορυδαλλού έχει πλέον εξαντληθεί. Ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας καλούν τους Φορείς και τους κατοίκους της περιοχής σε διαρκή εγρήγορση, μέχρι την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη και δηλώνουν πως στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία και μορφή κινητοποίησης που θα αποφασίσει ο Δήμαρχος κ. Σ. Χρήστου το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες του Κορυδαλλού”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.