Νέα για το Περιβάλλον

Νέα Δενδροφύτευση του Α.Σ.Δ.Α. στο Ποικίλο Όρος



Φ. Γεννηματά: «Η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από ανάσες ζωής»

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την προστασία του Ποικίλου Όρους και την απομάκρυνση των Στρατοπέδων από τη Δυτική Αθήνα εξέπεμψαν από το Ποικίλο Όρος ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, κατά τη διάρκεια συμβολικής δενδροφύτευσης που διοργάνωσε ο Α.Σ.Δ.Α. σε συνεργασία με το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2007.
Στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στη θέση «Παλαιά Πεδία Βολής» έλαβαν μέρος 100 μικροί μαθητές και μαθήτριες από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, παρουσία του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρου Μίχου και της Υπερνομάρχου Αθηνών-Πειραιώς κας Φ. Γεννηματά.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος αφού καλωσόρισε την κ. Γεννηματά, την ενημέρωσε διεξοδικά για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύνδεσμος ώστε ν’ αλλάξει ριζικά η εικόνα του βουνού και τόνισε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εδώ, στα παλαιά Πεδία Βολής, σε αυτήν την περιοχή πολύ κοντά στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου, επιχειρούμε με αυτήν τη συμβολική δενδροφύτευση και έχοντας ως πολύτιμους συμπαραστάτες τους μαθητές της Δυτικής Αθήνας, να δείξουμε ότι η τεράστια έκταση στην οποία εξακολουθούν να στεγάζονται τα Στρατόπεδα, σ’ ένα μεγάλο μέρος της δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δασική έκταση που αποτελεί οργανικό τμήμα του Ποικίλου Όρους. Υπερασπιζόμενοι το δασικό χαρακτήρα της περιοχής απαντάμε αποτελεσματικά στα σχέδια των διαφόρων οικοπεδοφάγων και καταπατητών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας ότι σε αυτόν τον αγώνα έχουμε στο πλευρό μας την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και την κα. Γεννηματά».
Από τη δική της πλευρά η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς κα Φ. Γεννηματά, αφού αναφέρθηκε στη συμβολή τέτοιων πρωτοβουλιών στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, τόνισε με έμφαση ότι «η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από ανάσες ζωής» και πρόσθεσε: «Είμαστε σήμερα εδώ, Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Α.Σ.Δ.Α. και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Για ν’ απαιτήσουμε επιτέλους την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Καραμανλή για απομάκρυνση των Στρατοπέδων από τη Δυτική Αθήνα και απόδοση των χώρων στους Δήμους της περιοχής».
Στη δενδροφύτευση του Α.Σ.Δ.Α. έδωσαν το παρόν ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Θ. Αρβανίτης, οι Δήμαρχοι Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος, Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος, Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος και Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. κ.κ. Φ. Μαρκόπουλος, Γ. Μελάς και Κ. Χριστόπουλος, ο τέως Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, οι Αντινομάρχες Αθήνας κ.κ. Χ. Πασβαντίδης και Ν. Μπέη, η Διευθύντρια του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου κα. Π. Χριστοθανοπούλου και η Αντιπρόεδρος του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Περιστερίου κα. Γ. Ροδίτου.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.