Νέα για το Περιβάλλον

Μεγάλες οι Καταστροφές στο Δημαρχείο Ζεφυρίου



Άμεση επιχορήγηση ύψους 50.000 € προς το Δήμο Ζεφυρίου από τον Α.Σ.Δ.Α. για την αποκατάσταση των ζημιών

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προξένησαν ομάδες νεαρών κυρίως ατόμων στο Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί υπάλληλοι καθώς και η Δήμαρχος της πόλης η οποία κινδύνεψε μάλιστα να τραυματιστεί.
Για τα επεισόδια αυτά ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Λάμπρος Μίχος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα εκτεταμένα επεισόδια στο Ζεφύρι και οι καταστροφές που υπέστη το Δημαρχείο της πόλης είναι το τίμημα που πληρώνει η Δυτική Αθήνα μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής. Είναι όμως ανεπίτρεπτο και πρωτοφανές να βάλλεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να μένουν απροστάτευτοι από τη συντεταγμένη Πολιτεία τόσο ο ίδιος ο θεσμός όσο και οι εκπρόσωποί του.
Ο Α.Σ.Δ.Α. και οι δέκα Δήμοι της Δυτικής Αθήνας καταδικάζουμε απερίφραστα οποιεσδήποτε πράξεις βίας, από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται. Καλούμε όλους να στηρίξουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απαιτούμε τη γενναία χρηματοδότηση του Δήμου Ζεφυρίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να επισκευαστούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν.
Παράλληλα, δεν μένουμε απαθείς μπροστά στο μέγεθος αυτής της καταστροφής. Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, ενισχύουμε άμεσα το Δήμο Ζεφυρίου με το ποσό των 50.000 € για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Δημαρχιακό Κατάστημα και άλλα σημεία της πόλης, ως ένα ελάχιστο δείγμα της δικής μας συμβολής στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος. Είναι ανάγκη το ίδιο να πράξει άμεσα και η Πολιτεία και προς αυτήν την κατεύθυνση θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δήμο Ζεφυρίου».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.