Νέα για το Περιβάλλον

Λ. Μίχος: «Εμμένουμε στην Αναβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής»



Συνάντηση με την κα Μ. Τροχάνη, Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


«Εμείς εμμένουμε στην συνολική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, που έχουν δικαίωμα σε σύγχρονες και ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας».
Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μ. Τροχάνη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών κ. Γ. Σγουρού.
Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας τόνισε ότι η αταλάντευτη αυτή θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας αλλά και της Νομαρχίας Αθηνών δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το οποίο οφείλει να τη λάβει σοβαρά υπόψη ώστε να μην προχωρήσει στη δημιουργία Ψυχιατρικών Κλινικών στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγ. Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων (πρώην Κ.Α.Χ.)
«Συμπαραστάτη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και των Δήμων της περιοχής έχουμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Αθήνας και πρέπει ακόμα να σας πω ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ.Α. έλαβε πρόσφατα αντίστοιχη απόφαση», τόνισε ο κ. Μίχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο αγώνας αυτός δεν αντιβαίνει στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση. «Εμείς δεν θα ήμασταν πεισματικά αντίθετοι στη δημιουργία μίας τέτοιας κλινικής γιατί ασφαλώς το τελευταίο για το οποίο θα μπορούσε κανείς να μας προσάψει είναι ρατσιστική διάθεση απέναντι σε συνανθρώπους μας ψυχασθενείς. Υποστηρίζουμε όμως ότι τούτη την ώρα προτεραιότητα για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας έχει η πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου με την λειτουργία επιπλέον εφημεριών, την ενίσχυση των εξωτερικών του Ιατρείων, την δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αλλά και Παιδιατρικής Κλινικής. Αντί να απαξιώνεται καθημερινά η λειτουργία του Νοσοκομείου εμείς απαιτούμε να παρέχονται δημόσιες και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους και να προχωρήσει άμεσα η πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α..
Ο κ. Μίχος ζήτησε τέλος την δημιουργία Τμήματος Φυσικής Αποκατάστασης για ασθενείς με κινητικά προβλήματα εντός του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (τέως Κ.Δ.Χ), μονάδας που συνορεύει με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής.
Η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μ. Τροχάνη υποσχέθηκε να εξετάσει τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς ωστόσο να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο Νομάρχης Αθήνας κ. Γ. Σγουρός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Βαρβάρας κ. Α. Κουντούρης, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας κ. Μ. Κυριακίδης, η Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής κα Δ. Τσαγδή, η Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κα Λ. Γυφτοπούλου-Διακουμάκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής κ. Κ. Πέτρου, καθώς και εκπρόσωποι Νομαρχιακών Παρατάξεων της Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.