Νέα

Κατηγορηματικά Αντίθετος ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. στη Μεταφορά των Λυμάτων της Ψυττάλειας στο Λατομείο Μουσαμά, στην Πετρούπολη



Συνεδριάζει ανοικτά το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ.Α. στις 31-05-2005.

Σε μια σκληρότατη ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης, αντιτίθεται στην απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γ. Σουφλιά να μεταφερθούν τα λύματα της Ψυττάλλειας στην περιοχή των παλαιών λατομείων “Μουσαμά” στην Πετρούπολη.
Ο κ. Μπιτούνης, τονίζει χαρακτηριστικά πως “όσοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, νομίζουν πως με αυθαίρετες αποφάσεις θα δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος της ποιότητας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της Δυτικής Αθήνας έχουν κάνει λάθος στη διεύθυνση.
Η Δυτική Αθήνα δεν δέχεται τελεσίγραφα”.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής κ. Π. Μπιτούνη έχει ως εξής:
“Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα σήμερα από τον Αθηναϊκό Τύπο, τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γ. Σουφλιά, σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στην περιοχή των λατομείων “Μουσαμά”, σε μια περιοχή που απέχει μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια των κατοίκων της Πετρούπολης.
Θέλω από την αρχή να προειδοποιήσω τον κ. Γ. Σουφλιά, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει την αυθαίρετη αυτή απόφαση ως δήθεν “ιδανική λύση που ικανοποιεί τους Φορείς της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες της περιοχής”, πως όσοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, νομίζουν πως με αυθαίρετες αποφάσεις θα δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος της ποιότητας ζωής, εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της Δυτικής Αθήνας, έχουν κάνει λάθος στη διεύθυνση.
Η Δυτική Αθήνα δεν δέχεται τελεσίγραφα.
Ως Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α., είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι η Δυτική Αθήνα των ρυπογόνων βιομηχανιών, των Ψυχιατρείων, των χωματερών, η περιοχή με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου στο Λεκανοπέδιο και την εκτεταμένη άναρχη δόμηση, δεν πρόκειται επουδενί να μετατραπεί τώρα και σε υποδοχέα των λυμάτων της Ψυττάλειας.
Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, όσοι θεωρούν πως μπορούν να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και υποβαθμίζουν περιβαλλοντικά την περιοχή μας, πλανώνται πλάνην οικτρά.
Η κυβερνητική απόφαση, που ελήφθη, χωρίς τη συναίνεση του Α.Σ.Δ.Α., της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας και των ενδιαφερομένων Δήμων της Πετρούπολης και των Άνω Λιοσίων, χωρίς ούτε καν να αποφασίσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας, αποτελεί όνειδος και μνημείο αυταρχισμού και κοροϊδίας. Δεν φθάνει που δεν μας ρώτησαν, έχουν και το θράσος να ομιλούν περί “ικανοποίησης των Φορέων της Αυτοδιοίκησης”.
Είναι βέβαιον πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, λύσεις που δεν καταστρέφουν το οικοσύστημα μιας, ούτως ή άλλως επιβαρημένης οικολογικά, περιοχής όπως αυτή της Δυτικής Αθήνας. Αυτές τις λύσεις μπορούμε να τις αναζητήσουμε μόνο με διάλογο και αίσθημα ευθύνης, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Πρέπει όμως να είναι προς όλους ξεκάθαρο πως “λύσεις” που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και των παιδιών μας, όχι μόνο δεν θα τις αποδεχθούμε, αλλά θα τις ανατρέψουμε στους δρόμους.
Ο κ. Σουφλιάς θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Δυτική Αθήνα δεν ξέρει μόνο να δίνει μάχες, έχει τον τρόπο και να τις κερδίζει.
Τα μέσα και τους τρόπους της δυναμικής μας αντίδρασης, καθώς και το συντονισμό της δράσης των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με τους Φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, θα τα συζητήσουμε την επόμενη Τρίτη στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Α., στις 8μμ, στο Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων Περιστερίου.
Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουν ο κ. Σουφλιάς και η κυβέρνησή του ότι η μόνη διέξοδος που έχουν είναι η άτακτη υποχώρηση και η ανάκληση της απαράδεκτης και προσβλητικής για το λαό της Δυτικής Αθήνας απόφασης, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Διαφορετικά θα μας βρουν μπροστά τους.
Η Δυτική Αθήνα δεν εκβιάζεται. Θα αγωνιστεί και θα νικήσει!.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.