Νέα για το Περιβάλλον

Η Δυτική Αθήνα Στηρίζει τις Πυρόπληκτες Περιοχές της Πελοποννήσου



Ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις περιοχές και τους πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, σε συνεδρίασή του στις 29/8/2007, αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη πυρόπληκτων Δήμων της Πελοποννήσου στους Νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος, μιλώντας προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, τόνισε μεταξύ των άλλων πως «τούτη την ώρα χρειάζονται συγκεκριμένες και πρακτικές αποφάσεις που να μετασχηματίζουν τα συναισθήματα λύπης και οργής και αγανάκτησης των πολιτών της Δυτικής Αθήνας σε ενέργειες έμπρακτης αλληλεγγύης, ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικολογικής, οικιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης των περιοχών οι οποίες καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα». Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ.Δ.Α. αποφάσισε:
  • Την άμεση προμήθεια τεσσάρων (4) ηλεκτρογεννητριών καθώς και σωλήνων πολυαιθυλενίου με τα απαραίτητα εξαρτήματα, συνολικού προϋπολογισμού 40.000 € που θα διατεθούν στους Δήμους Ζαχάρως, Φιγαλείας και Ηραίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν τα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης των συγκεκριμένων περιοχών.
  • Την αποστολή όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για την επαναλειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αβίας, συνολικού κόστους 30.000 €.
  • Την αποστολή, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων-μελών του Α.Σ.Δ.Α., κλιμακίων τεχνικών για την υποβοήθηση εκπόνησης μελετών για την ανασυγκρότηση των παραπάνω πυρόπληκτων περιοχών.
  • © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.