Νέα για το Περιβάλλον

Η Δυτική Αθήνα δεν Μπορεί να Είναι Πλέον ο Σκουπιδοτενεκές της Πρωτεύουσας!



Χρόνια τώρα ακούμε, διαβάζουμε, ζούμε το μεγάλο πρόβλημα της Χωματερής στα Άνω Λιόσια, όπου για δεκαετίες όλοι σχεδόν οι δήμοι της Αττικής ρίχνουν τα σκουπίδια τους.
Χρόνια τώρα, αγωνιζόμαστε για να εφαρμοστεί ένας σχεδιασμός που να κατανέμει δίκαια τα βάρη της διαχείρισης των σκουπιδιών και να δοθεί επιτέλους λύση!
Χρόνια τώρα οι αρμόδιοι, προβληματίζονται, σχεδιάζουν, αποφασίζουν, έχοντας μάλιστα στα χέρια τους μελέτες που αποτυπώνουν με δραματικά χαρακτηριστικά το ζοφερό μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Χωματερής, όπου σε μικρή απόσταση βρίσκεται και η δική μας πόλη.
Όμως η διαιώνιση αυτής της κατάστασης δείχνει ότι εξυπηρετούνται κάποια συμφέροντα. Δεν πρέπει να χαλάσουν την «ησυχία» των προνομιούχων βορείων και νοτίων προαστίων! Η Δυτική Αθήνα όμως δεν μπορεί πλέον να είναι ο σκουπιδοτενεκές της πρωτεύουσας! περισσότερα
Κι ενώ από το 2004, με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, όλα ήσαν έτοιμα για να αντιμετωπιστεί οριστικά και δίκαια αυτό το μεγάλο πρόβλημα, η Κυβέρνηση πέντε χρόνια τώρα κοροϊδεύει δημάρχους, φορείς και πολίτες, «παίζοντας» με την αγωνία τους για την υγεία τη δική τους, και των παιδιών τους, και για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι και οργισμένοι. Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να δοθούν λύσεις.
Γι’ αυτό την Τετάρτη 20 Μαΐου, δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών και κατεβάζουμε τα απορριμματοφόρα οχήματα στην Αθήνα και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να σταματήσει, επιτέλους, ο Υπουργός να κρύβεται πίσω από υποσχέσεις και δικαιολογίες.
Θέλουμε άμεση λύση ! Φτάνει πια η κοροϊδία!
Οι Δήμαρχοι Δυτικής Αθήνας
Αγ. Βαρβάρας – Λάμπρος Σπ. Μίχος, Αγ. Αναργύρων – Νίκος Σαράντης, Αιγάλεω – Δημήτρης Καλογερόπουλος, Ζεφυρίου – Φωτεινή Γιαννοπούλου, Ιλίου – Νίκος Ζενέτος, Καματερού – Νικήτας Καμαρινόπουλος, Κορυδαλλού – Σταύρος Κασιμάτης, Περιστερίου – Ανδρέας Παχατουρίδης, Πετρούπολης – Στέφανος-Γαβριήλ Βλάχος, Χαϊδαρίου – Δημήτρης Μαραβέλιας
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.